Tuesday, February 4, 2014

Tenang setenang tenangnya...

pic: ciluk google

Dah dua hari ni pergi kerja terasa tenang je. Keluar rumah bawa kereta tenang setenang tenangnya. Mana tidaknya dah dua hari ni jalan raya tenang terang benderang....ohh heaven rasa! sambil bawak kereta sambil cakap "ini jalan ana yang punya!" hahahaha... suka hati je nak bawa ke kiri, ke kanan, nak laju, nak pelan ikut citarasa sendiri. Rasa bahgia hantar Adik pergi sekolah tak sesesak macam hari biasa. Kalau macam ni setiap hari kan bess.

Banyak sekolah masih tutup di sini, ada beberapa sekolah aje yang dah buka. Aku sampai tempat kerja pun awal yang luar biasa...nasibla mesin swipe tak rosak sebab terkejut scan nombor pekerja aku awal² pagi hahahaha. Kat hyway dalam perjalanan, terpaksa aku memaksa diri menurunkan kelajuan sehingga 40km/j, kaki pun malu² nak tekan minyak lebih²...sambil² tu melayan Hot FM....manyak syokk oOo...!! 

Esok jangan la verangan nak lenggang kangkung macam ni lagi. Esok dah start hari untuk bersesak semula sebabnya semua sekolah dah mula buka. Mula la aksi rempit merepit kembali...sabo kan jela...

Kepada rakan² yang masih bercuti hari ini, selamat bercuti, kepada yang dah start bekerja selamat kembali bertugas. Mesti banyak makan limau masa cuti kan.....takpe limau free pun kan...angpau cane lak? ada dapat tak?






TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

16 comments:

  1. Memang syiok drive. Hari ni masih tak banyak kenderaan lagi.

    ReplyDelete
  2. pepagi buta dah sampai dah ena... *_^

    ReplyDelete
  3. hari2 cam ni kan best hehehe... cantik header baru tu !

    ReplyDelete
  4. amboi klu macam ana yang punjya yerk.. esok baru ku tahu yerk..
    memang best sesangatler gi keje ngan tenangkan...

    ReplyDelete
  5. Semalam bunda ikut hanta anak ke bangsar juga tenang...cuma sesekali saja berderet kereta...baru lepas tol kot...

    ReplyDelete
  6. yelah..sy pun suka jalan kurang sibuk & menyesakkan.

    ReplyDelete
  7. Bestkan..jalan ini ana yang punya ya..he.he

    ReplyDelete
  8. Sini dah ramai yg kerna Ena... jalan dah jem...hehe..
    mmg seronok drive klu jalan lengang...:)

    ReplyDelete
  9. meriahnya CNY tahun ni. dpt red packet, dapt cek dapat goodies. Goodies semua tu dah transfer balik kampung.

    hmm.. hari ni baru start kerja. rasa lemau la pulak bila cuti panjang ni. hahaha

    ReplyDelete
  10. Sini sekolah cuti tak lama, jadi jalan seperti biasa juga hari tu. Limau ada sikit, tapi habis sudah... hehe...

    ReplyDelete
  11. amboi ena....haha..jalan ini mcm ana yg punya ya.... betol tu ena,x suka juga jlnn2 sibuk.....pening

    ReplyDelete
  12. haa..kalau highway kosong, kitalah raja kan..

    ReplyDelete
  13. Ena..singgah sini..hari2 mengadap jam bila sekali jalan tak jam aih..nikmatnya.

    ReplyDelete
  14. salam hai ena, saya izan khalil..dari media prima berhad. terbaru saya buat program sembang sahur utk tv3, saya berminat utk masukkan story Arwah Siti Hajar bt Ahmad Sabir dalam segment program ni..if x keberatan boleh tak saya dptkan contact number keluarga Arwah utk dptkan maklumat lanjut program ni.. boleh x sekiranya awak update balik kat saya di nombor 017-6426551. terima kasih ena

    ReplyDelete