Thursday, January 23, 2014

Bila dia dah pandai SMS



Setiap hari Adik balik sekolah ayahnya yang akan jemput. Haaa..masa ni la ayah dia kena paw ngan si Adik. Mesti nak main henpon ayah, sebabnya nak sms kat mama dia, aku la tuh. Yang warna oren tu sms yang dihantar oleh adik. Memula aku ingat ayahnya yang tolong taip kan. Bila balik rumah aku tanya ayahnya, dia cakap Adik yang taip sendiri...sebab dia tengah bawa kete masa tu, mana lah dan nak taip message. Bila ayah dia baca semula dalam inbox henpon dia, dia pun macam tak percaya Adik boleh manaip begitu. 

Dan paling memeranjatkan aku lagi, bila Adik sms beritahu "Mama adik dah jadi ketua kelas" wahhh..tak sangka aku. Alhamdulillah...Tahniah Adik...tersenyum seketika aku bila baca sms tu.... :)





TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

31 comments:

  1. Replies
    1. Ye KA...skrg ank2 bijak2 kkdg tu lebih advance dr kite

      Delete
  2. bagus tu..."Selamat pagi cikgu"...anak sy yg tadika pon ngaku teacher soh dia jadik ketua kelas...mintak2 pandai galas tangunggjawab tu kan...kat rumah hisap botol lg...kat sekolah ketua kelas...kelakar betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...harap2 gitula fazian moga dia dpt mnjdi pemimpin yg brtgnjwb.
      Sorok2 hisap botol eh...hehehe

      Delete
  3. bdak2 sekarang ni bijak2 kak.. kdng tu lagi hebat dari kita bila gunakan teknologi canggih ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg btul sya mimie...tak payah di ajar guna pun...dorang da tau xplore gajet2

      Delete
  4. ha..dah pandai adik yer. tahniah dah jadi ketua kelas.

    hahaha..part beli pensel tu memang sebijon si Naiim. beli la bape pun still nak jugak beli kat koperasi. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula finin la wantie...setiap hari ada je bnda yg di belinya....padahal kat rumah stok da byk....sabokan jela

      Delete
  5. hahaa... budak2 zaman skrg kan ena.....memang bijak2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul la saly....masa akn dtg nth mcm mn la agaknya

      Delete
  6. advance tu..mesti seronok adik..dapt chit chat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sronok dia....ayah dia jg yg tersiksa...hehehe

      Delete
  7. hihihi..sweetnya adik ni...dah pandai sms mama ye...
    Tahniah dpt jadi ketua kelas....:)

    ReplyDelete
  8. budak2 sekarang ...memang cepat belajar... sweet adik ...

    ReplyDelete
  9. betul..bijak...tahniah pd adik..bakal pemimpin

    ReplyDelete
  10. Itu la dia, bab gajet ni tak perlu kita nak ajar, dia orang terer sendiri je. :)
    Tahniah jadi ketua kelas pada adik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju ngn yati....dorang cpt pandai bab2 gajet ni

      Delete
  11. hehe..smua nak diapdet bile dah de gadjet ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cepat dan pantas utk maklumat disampaikn

      Delete
  12. tahniah,adik dah jadi ketua kelas..bila mereka dah makin remaja pasti kita akan merindui saat2 sebegini..was here ena..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq anajingga...
      Pasti akn merindui saar2 beharga begini...waktu skola la waktu paling hepening skali

      Delete
  13. jangan dia tolong jawabkan message abah dia sudah..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...ni da kes naya ni nnti k.anim

      Delete
  14. Silahkan singgah di WEB kita kakak :-)
    buat anak-anak kakak yang mau belajar

    https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT

    ReplyDelete
  15. Wahhh adik dah pndai bermsj ya...
    Tahniah adik dpt jadi ketua kelas...

    ReplyDelete
  16. pandai adik bermsg...mcm org dewasa aje style die msg

    ReplyDelete