Wednesday, April 17, 2013

Bila da bohosan!

kebosanan melanda ujung minggu lepas
aku pun ajak hubby ronda ronda Melaka
tiba tiba teringat ada expo Homedec kat MITC (Melaka International Trade Centre)
tu pun sebab terbaca bunting yang tergantung di tepi tepi jalan...
ape lagi terus terjah!
niat asal nak jalan jalan untuk ilangkan boring
tapi bila da masuk....tersangkut kat satu barang nih
ape dia?..

.
tu diaaaa...magic mop..
magic la sangat kan..
yang sebenarnya bukan aku yg berkenan kat mop ni
tapi hubby yang berkenan...gara gara terpengaruh dgn demo yang ditunjukkan oleh jurujual
tak pasal pasal da kena beli...seb bek ada offer tau...berbaloi la jugak beli...
banyak kelebihan magic mop ni...
tapi yg paling aku suka sekali adalah...tak perlu memerah menggunakan tangan lagi..no more use hand k!
 
 
lipatkan aje begini (ada controller dia di sebelah atas) untuk memerah air selepas mop ni dicelupkan dalam baldi...senang dan mudah kan..
ni la sebabnya hubby nak beli kot
sebab kesian kat bini dia (aku la tuh) penat mengemop umah sorang sorang...
satu lagi kelebihan mop ni....ia akan menangkap semua habuk termasuk la rambut
tau jela umah kite ni....kat lantai mesti ada rambut yg bertaburan..
so bila da guna mop ni....rambut tu akan terus melekat pada sponge kuning tu hanya dengan sekali sapuan aje...(wah da mcm wat iklan)
pada yang pernah gunakan mop ni mesti tau kan..
aku je baru nak menggunakannya...ketinggalan gak aku nih!..hahahaha
 
ok mama adik da ready nak mengemop nih!..
gajin anak mama!..
 
sesambil jalan jalan..aku pun gatai gatai ambil gambar
ni pula jaccuzi...menjadi idaman si hubby juga
tapi bila aku tengok rege dia mencecah 10K..huh!
rasa cam membuang duit je buat kan..
 
kerusi urut juga turut dipamerkan..
 
octopus massage..urutan kaki...
 
peti besi...mcm mcm jenis ada..
aku kalau beli peti ni pun tatau nak isi ape...kena rompak ahmad albab dulu kot..
baru leh simpan intan berlian dalam dia..hahahha
 
barangan letrik Panasonic
tak singgah pun kat sini....just lalu je..
kalau singgah kang takut ada je yg berkenan...parah!
 
juga terdapat barangan letrik lain..
 
perabot seperti katil, almari dan mcm mcm lagi ada di pamerkan...
tapi aku tgok perabut kat sini byk mahal mahal la...
rasa lebih murah kalau beli di kedai kedai perabot aje..(pendapat aku la)
 
mesin basuh..kipas dan sebagainya..
ni je gambar yg sempat aku snap..
gambar agak gegar sebab tangkap sambil berjalan..ni la hasilnya...bole la yer..
 
 




TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

33 comments:

  1. tak pernah try pun mop tu. klu boleh clear rambut kat lantai. boleh la cuba pas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye wantie pasni leh la cuba...berbaloi baloi

      Delete
  2. mcm mainan plak mop tu. bagus gak cmtu kan. budak2 suka, diorang pun bleh tolong mop lantai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...color dia kot buatkn dia nmpk mcm mainan...

      Delete
    2. anak2 pun kompem rajin nak tolong ibu di rumah..tengah mencari mop mcm tu

      Delete
  3. Senang lah mengemop lepas ni kan..

    ReplyDelete
  4. gambar gegar?? takde masalah...masih tau apa kat dlm gambar tu, hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehee..blum pro lg...byk nk kena blajo..

      Delete
  5. Macam-macam ada sale runtuh ke?

    ReplyDelete
  6. mop tu menarik la..nak beli satu mcm tu..senag dan cepat buat kerja2 rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu mama rey..mudah dan senang...cpt cpt cari..hehehe

      Delete
  7. magic mop menarik minatku..berapa rege dia kak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa beli ni tgh offer...dapat rege 50 hinggit jer..pastu dapat free extra sponge tu satu...

      Delete
  8. jalan2 cuci mate ye kak.. hehe... best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..btul tu cik atie..sesekali mencuci ok gak kan..

      Delete
  9. macam best je Mop tu.. lagi senang nak guna kan?..
    seronok nya jalan2 window shopping...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye atie mudah sgt sgt...cepat dan ringkas...
      bila da boring..window soping pun jadi menarik tau..hehehe

      Delete
  10. sy jugak suka mop tu. kali ni tak de free sponge ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti fazian da beli kan kan..
      ada dpt free satu sponge kuning tu...

      Delete
  11. Replies
    1. mmg bagus sgt sgt KA...berbaloi beli...

      Delete
  12. Bagus mop tu..
    Tapi tahan lama ke??
    Bolehlah kak...
    Asal ada gambar...
    hehehhehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sponge ni leh tahan 5-6 bulan camtu la..ikut kepada camne kite pakai....lepas tu da kena gantikan sponge dia sahaja..

      Delete
  13. Tah payah perah pakai tgn lagi ☺☺

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum ... magicnya mop ni air mudah serap . trus bersih jer lantai ...

    ReplyDelete
  15. hohoho... aku biasa tengok2 je kat kedai, so bila ko promo rasa cam teringin lah pulak... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..apa lagik lekas dapatkan kat kedai kedai yg berdekatan..

      Delete
  16. lps ni, buleh jdkn mengemop umah sbg hobi..! he3..

    ReplyDelete