Saturday, April 20, 2013

Kasi Kecoh Jer!

KECOH HANTU RAYA TOK CHAI
 
sinopsis:
Di sebuah kampung kecil, tinggal Tok Chai yang merendah diri dan membela seekor Hantu Raya. Hantu Raya tersebut memberi Tok Chai hidup yang senang tetapi semua benda yang baik harus berakhir. Di "Kecoh! Hantu Raya Tok Chai", cerita bermula apabila Tok Chai meninggal dunia, yang merisaukan Hantu Raya tersebut kerana pengebumian Tok Chai bererti pengakhirannya. Oleh itu, Hantu Raya cuba menghentikan penduduk kampung dari mengebumikan Tok Chai. Dengan kebijaksanaan Tok Imam dan usaha Ebby, Korporal Lisa, Tok Penghulu, Sarjan dan pengikut mereka, mereka bertekad untuk mengebumikan Tok Chai sebelum fajar menyingsing. Berjayakah Hantu Raya menghentikan pengebumian Tok Chai? Siapa akan menjadi mangsa korban untuk menenangkan Hantu Raya? Dan soalan yang penting sekali, siapa yang akan menjaga Hantu Raya apabila semua benda berakhir?   

sape yang da tengok cerita nie? sila anggukkan kepala..
angguk laju laju sikit...hahaha
ok ok..nilah cerita yang aku tgok kat wayang semalam
filem ni bergenre komedi/seram...
seyes aku cakap naik semput aku dibuatnya masa tgok cite ni
sebabnya....cite ni memang lawak dari mula sampai la abis...
satu lagi hantu dia LANGSUNG TAK SERAM...tang ni mmg aku suka
da dasar penakut kan...asal tgok citer hantu mesti tak abis..sebab takut..hahaha
memang enjoy la masa tengok cite nih!...
TAPI!...TAPI!....TAPI!....
sungguhpun ceritanya dapat menghiburkan hati orang
tapi dari segi lakonan seperti tidak padan untuk diwayangkan
cara lakonan mereka umpama kite melihat dalam TV jer
bukan aku nak memperkecilkan bakat pelakon yang ada..takde niat pun
tapi apa yang aku rasa selepas menonton tu...TIADA KEPUASAN tau!
bayar tiket 10hinggit...tapi tengok lakonan canggini
bukan aku nak berkira pasal 10hinggit tu...aku tak kisah pun..
tapi tu la...macam tak berbaloi bila da menonton...
itu just pendapat aku je la..kalu korang tak setuju apa yg aku cakapkan ni
sila abaikan yer...
setiap orang citerasa berbeza-beza....btul tak?
ok....kepada yang bakal menonton aku ucapkan selamat menonton yer..
dan kepada yang belum nak menonton tu..selamat berhujung minggu..
ape rancangan korang cuti ujung minggu nih?
aku cam biasa la..dok kemas umah n layan kain baju yg berlambak-lambak ni haa...huh!
  





TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

43 comments:

  1. Belum tgk lagi...dah jarang tgk movie skrg ni..ntah lah, lebih suka tgk TV je...hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu je kuar TV atie...sbb sama je kualiti dia ngan TV..

      Delete
  2. assalamualaikum ena...boleh jenjalan juga...jom join segmen ini mesti seronok...

    http://maszull.blogspot.com/2013/04/ben-ashaari-dan-weeclicks.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq mama...insyaAllah...kalau sempat ye mama...

      Delete
  3. tak tengok lagi. tapi akan tengok dan akan akan akan berulang ulang kali tengok. hahahaha... minat sangat ngan citer yg gini, citer tak berat. ketawa nbahak bahak. hilang semua tension.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu wantie..mmg ilang segala semak samun dalam kepala nih...tgok jgn tak tgok!

      Delete
  4. tak tengok lagi..tapi teringin jugak nak tengok....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau da teringin tu...cepat cepat tgok MP

      Delete
  5. haruslah tunggu sampai raya nanti, mesti tayang dekat tv jugak hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa..ye betul tu Ann...mesti ditayangkan nnti..tungguuu

      Delete
  6. salam =)

    besh ye cik ena? ala rugi yaya xg tgok ri ni..
    huuu xpela..nti lau mgu dpn ade lg p tgok..
    ehh..tp mgu depan nk g tgok Iron Man 3 la pulok..hoho ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyaknye nak tgok Cik Yaya...apa kata tgok je dua dua sekali...

      Delete
  7. Replies
    1. takpe nnati kalu free tgok la nanti nuyui

      Delete
  8. baru smalam tgok iklan citer ni..mcm best..tapi ena pn dh komen cmtu, hurm..rasa tgok kt tv astro 480 je la nt..mesti ada ofer kt stu..hehe.tq

    dh reply yg ina cari smalam..tgok kt blog sy yer..hehe..
    salam ukhwah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...tgok kat astro first pun ok gak..baru 8 ringgit kan...

      ok..tq ummi Syifa...

      Delete
  9. saya belum tengok jd geleng kepala je la hehehe..

    tp mcm best la citer dia ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohhoho...ok..i will see..hehe.

      Delete
    2. hehehe...mmg best citer dia..lawak giler!

      Delete
  10. kalau movie mcm ni better tgk kat umah je. pasni mesti ada cd pirates kat pasar malam. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela..beli cd pirates tu baru 5hinggit kan lynn..pastu leh tgok berulang2

      Delete
  11. Tgk poster tu pon nak gelak ☺☺

    Nak cari CD lah nnt.

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. hehehe....takpe..tggu kuar tv jer adyna..

      Delete
  13. assalamualaikum ... saya klu pi tgk wayang lbh suka tgk citer org putih sbb citer melayu 2/3 bln nanti dah kuar kat astro . kan rugi jer tgk kat wayang ! ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam....ye awk tgok citer matsaleh lagi ada umphh kan..xpela kdg kdg tu nak gak support filem kite jugak..tapi tu la...

      Delete
  14. memang payah intan nak tgk movie melayu kat panggung sebab nya mcm ni la

    ReplyDelete
  15. mcm best ja, apek ada slalu mmg best kn. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye izara apek la yg slalu menghidupkan sesuatu movie tuh

      Delete
  16. Replies
    1. lawak tu bess la..tapi kualiti cerite kurengg la..

      Delete
  17. Salam..lama dah airis x jenguk sini,crita bab movie ni airis dah kurangkan lah coz airis lebih tumpukan pada family terutama diri airis yg baru pas berpntang keguguran,ape pun airis tetap peminat apek no 1..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq airis coz sudi kunjung di sini lg...appreciate sgt..

      kesiannya...baru keguguran yer...harap harap awk tabah yer..mungkin ada hikmahnye...moga rejeki airis masih ada selepas ini...

      Delete
  18. x penah tengok lagi... x best ker

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmmm...tang lawak je yang bess..kualiti filem tu ada kurenggg sikit la...

      Delete
  19. Hmmmmm..mmg dah lama x layan crita Melayu kat pawagam..hu hu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..xpe skrg kat astro first pun da leh layan cite melayu ni kan...

      Delete
  20. Ada versi Online? semangat sangat nie mahukan nonton movie malay.

    ReplyDelete