Sunday, April 28, 2013

Da macam galeri!

da macam galeri da aku tengokkan..
asal dia balik dari perjumpaan ke...balik dari meeting ke..
ada je koleksi baru dia bawak balik
sudahnya banyak da kolesi yang ada..
macam nak bukak gerai pun ada..
tapi semakin semak umah aku pun ada jugak..huh!

tu diaaa...biru pandangan ku..
sakit tak mata korang?..sakit hati ke sakit mata?..ngeh ngeh ngeh!
nilah kisahnye bila demam PRU da merebak
yang pasti bukan aku yang demam k..tapi en.hubby aku ler
aku pun tak pasti ape dia nak buat ngan barang barang nih
tapi tula...bila PRU je kite leh dapat barang barang camni...hari len tak dak ooo..
rasanya lebih dari 10 koleksi yang dia kumpulkan..meh kite tgok satu persatu yer..
 
jam BN...lambang tak tahannn..!
 
penampaq BN..
 
tudung/skaf BN...sape la yg sanggup nak pakai tuh!
 
BN yang panas...!!
 
t-shirt BN...
 
tuala muka BN..
 
topi BN...
 
actually dalam beg BN tu ada beras..
 
payung BN, bendera BN, yg satu lagi tu aku tatau nk panggil ape
actually ada gelang BN dan sarung side mirror kereta..aku tak sempat nak amik gambo sebab barang tu hubby da bagi kat kawan dia....
 
baju hujan BN yang diparagakan oleh model terkenal..
 
sudahnye jadi mainan si adik la barang barang tuh...hahahaha
 
tak kirela biru ke, hijau ke, biru putih ke, merah ke pandangan kite...MATLAMAT KITE TETAP SAMA....apapun UNDI TETAP RAHSIA..kan kan kan...
yang pasti kemeriahan sebegini bukan selalu akan kite rasai...4 tahun sekali baru dapat rasa kan
 
ok la korang...selamat berhujung minggu...
 
 
 
 








TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

36 comments:

  1. Banyak giler barang dorang ni ye....

    ReplyDelete
  2. Banyak giler barang dorang ni ye....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye cik viva...mcm mcm koleksi yg ada..

      Delete
  3. Replies
    1. Mmg pun riedaffya...tak sangka mcm ni byk dorang hasilkan...

      Delete
  4. Assalam Ena... lamanya tak update. I kengkadang curik2 masuk blog you nak belajar jahit manik crumble. Tapi until now blom mula lg, kedai manik jauh sgt, malas nak gi. Ena ada member jual manik on9 tak?.

    *Semalam masa belek2 tudung kat Ariani pun tetiba terbelek tudung bercopkan BN.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy xde lak mmber yg jual manik online ni...biasa pun mmg sy beli kat kdai je....lg satu lebih bagus beli kat kdai ni sbb leh matchkn warna baju...beli online ni takut warna susah nk padankn....agak agak tu bila MM nk start jahit tu? tetingin gak nak tgok hasil MM gak..hehe...

      Uik ada ke tdung bercop BN kat ariani? hehehe...mcm mcm ek!

      Delete
  5. banyaknya..kt rumah ni cuma ada tuala muka je.t-shirt ada gak tp tak berani nk pakai.haha...ala bukan selalu..kata 4 taun sekali,galeri pun galeri la..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula...sesekali wat galeri pun ok jugak kan PK

      Delete
  6. assalamualaikum ena...wah meriahnya semua ada...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam mama...mmg meriah je bila da biru biru ni mama..

      Delete
  7. Wah2 meriahnya..semangat biruuu tu...

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum ... mmg kenangan nih . tapi cuma leh guna masa dlm pru 13 jer . simpan elok2 , after 4 years leh guna lagi ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas 4thn ntah ape koleksi baru yg ada nnti lak kan...

      Delete
  9. banyaknya koleksi. ada dapat payung BN tu. tapi tak guna pun. risau plak kang jiran msam muka ngan kita. wal hal dia tak tau pun kita sokong sape kan..kan..

    tapi kalau tak guna membazir pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa..pakai je wantie...bukan kena byr pun...kalu depa nk msm muka...biaq pi la....yg penting kepala tak kena ujan udah ler...

      Delete
  10. tudia...biru semua ena, setuju tu, undi tetap rahsia...yang paling tak tahan ada jam tu, hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jam lain dr yg lain tu...kat parkson xde jual tuh! hehehehe...

      Delete
  11. salam =)
    wahh beshnyer..bnyk dpt.brg..ade jam, tuala muke, payung la..lau xmau bg yaya..bukn sbb lambng tu tp sbb brgnyerr..hehe ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslam cik yaya...kalu dekat lama da akk anta umah yaya...

      Delete
  12. amboi..mcm2..bab tudung lau yui dpt mmg tak pakaila..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul tu yui...wat alas meja pun ok kot!

      Delete
  13. wahh betul2 semangat kebiruan tu...hihihi...

    ReplyDelete
  14. p/s : jaa ada cuba jahit manik crumble slepas tgk tutorial dari blog kak ena ni. ni entrynya :

    http://www.jaakechik.com/2013/04/cara-mudah-belajar-jahit-manik-crumble.html

    ReplyDelete
  15. tengkiu coz sudi sharing tutorial jahit manik tuuuu.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wcome jaa...t akk terjah blog awk k...tak sabar nk tgok hasilnya...

      Delete
  16. wah ciap ada jm BN lagi.. yeah.. gelombang biru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula ayu...susah nk jumpa jam camtu...tgu 4 thn lg baru jumpa...

      Delete
  17. Replies
    1. Tula lily....blom pakai lg tu...mesti lg cantik...hahaha

      Delete
  18. macam-macam barang BN ada tu. Hehe

    ReplyDelete
  19. woww... ni peynyokong tegar ni..hihi

    ReplyDelete