Monday, December 30, 2013

Bakal menutup tirai 2013


Esok, last day kita berada di tahun 2013. Pantas sungguh masa berlalu. Bagaimana dengan pencapaian kita di tahun 2013 ini? Adakah sama seperti tahun-tahun sebelum ini? Adakah lebih baik dari tahun-tahun sebelum ini? Adakah lebih sukar dari tahun-tahun sebelum ini? Jawapannya ada pada diri kita sendiri. Jika ia adalah tahun terbaik bagi kita, perlu dikekalkan dan diteruskan dalam menempuh tahun seterusnya. Tapi jika ia merupakan tahun yang sukar bagi kita, perlulah berusaha dengan lebih gigih untuk mencapai apa yang dihajati. Wahhh tetiba aku dah macam pakar motivasi plak. Ceh! salah channel rupanya...tukar..tukar...teeettt!!

Hai..hai..haiiii...korang! apa khabar? haaa..ni baru betul channelnya...dah lunch ke? Korang lunch ape arini? Aku lunch sempoi je arini. Pekena jambu cecah asam...fuh! layannnn beb! 

jambu yang disponsor oleh member opis...
abaikan pisau yang sama nak interprem tu ye..

suka tak tgok gambo ni?
ni la buku skolah si kakak...cantikkan...warna-warni
kuning, purple, oren, biru...bersemangat tgok kan..
kakak bakal menempuh Tingkatan 3, tahun yang perlu banyak diberi perhatian..

ni pula buku sekolah si adik...
adik bakal menempuh Tahun satu....

Persiapan bagai dah ready, tunggu hari nak skolah aje. Lepas ni fasa huru-hara waktu pagi aku akan bermula kembali. Menempuh kesesakan di kawasan sekolah. Setelah setahun berehat dari kesesakan ini, kini aku akan beraksi kembali...huh!..sabo kan ajela...



nota tersepit:
terpikir² macam nak tukar rupa paras blog sempena tahun baru ni....tapiii..macam tak sempat aje nak design...korang tak nak tukar baju baru blog ke?








TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

20 comments:

  1. ni jambu yg x tinggal tuk cik fadh td ni?? ishhh...hahaha

    buku sekolah adik ngan kakak tu mcm terbalik plak..ptot adik warna warni sbb kecik lg..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe....jangan risau fadh akk da wakilkan makan jambu tu..jgn marah aaa..
      itula dia...mcm terbalik la plak kan..

      Delete
  2. mcm baru semlm je 2013..cpt sgt masa berlalu..

    ReplyDelete
  3. sehari je lgi..

    p/s: haah kak leh byr ansur emas 916. leh tgk fb yui kat album https://www.facebook.com/nushanuyui

    Harga tetap sama tak berubah walau ansur. itu yg best =)

    ReplyDelete
  4. Saya teringin juga nak tukar cat belog tp malas pulak nak godeh2 Ena..
    Terliurnya tengok jambu batu tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak godeh2 tu yg malaskan sam...sama la kite

      Delete
  5. One more day to go..suspennya tahun baru yang serba mencabar..kena banayk bersabar tahun baru ni!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..harap kite semua lebih bersabar..

      Delete
  6. menarik tengok buku latihan sekolah si kakak..ada beza harga tak ?


    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pasti la saya tentang harga dia k.anim...

      Delete
  7. tahun 2013 banyak kenangan pahit manis yang di harungi. wah..buku pun colour blocking ni..

    Happy new year.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik plak bila tgok buku warna camtu..
      HNY too wantie..

      Delete
  8. nanti dah start busy ye Ena... good luck..hihi
    sy anak kecil lg tu yg blm rasa kesibukan waktu pagi..
    dah tukar wajah blog, just yg simple je..tak reti nak edit2..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq atie...tula anak kecil masih selamat lagi kan..heeee

      Delete
  9. Tak lama lg sy nk msuk 3 series dah

    ReplyDelete