Monday, November 18, 2013

Petua hiangkan kesan 'Love Bite'

Ouchh!!..tajuk entry ni aje da menggambarkan sesuatu kan? hishhh.!!  seyes aku tidak berniat apa² yer, cuma ingin berkongsikan ilmu yang aku dapat bersama kawan²..tak salah kan? boleh kan? kan kan kan!

Ok..kat sini aku nak TEGASKAN entry hari ini dituju khas untuk yang sudah berkahwin....kepada adik-adik yang belum berkahwin tu bole gak baca sebagai panduan untuk masa depan....bukan untuk masa ini tau!! INGAT TUH!!!

Firstly, korang tau ke ape tu love bite? haa...gigitan yang "tu" la...alaaa..yang "tu" lah..hishh tatau gak ke...ermmmmmm cane nak cakap ek.??? aduss..terkelu plak lidah ni nak menerangkan...alaa..tgok ajelah gambo kat bawah ni...

pic: ciluk google
macam lebam kena pukul laki pun ye gak!..hehehe


Antara petua yang boleh diguna pakai untuk menghilangkan kesan love bite adalah:

1- Ambil sebiji panadol, korang hancurkan dengan menggunakan sedikit air. Sapu pada tempat yang ada bekas love bite dan biarkan selama 10-15 minit atau sehingga ia kering. Kemudian bersihkan dengan air seperti biasa.

2- Jika masih kelihatan warna kemerah-merahan, sapukan sedikit cecair ubat pencuci mata (eyeMo). Titiskan/sapukan kat bahagian love bite tu. Biarkan seketika.

3- Boleh juga sapukan beberapa ketul ais batu di leher korang sehingga kesan love bite berkurangan.

4- Jika cara tadi tidak berhasil, cuba gunakan bawang putih. Ambil seulas bawang putih dan belah dua. Kemudian gosokkan perlahan-lahan pada bahagian love bite sehingga pudar kesannya.

Kepada yang ada masalah sebelum ni, susah nak cover² love bite leh guna petua² di atas...selamat mencuba..






TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

26 comments:

  1. petua berguna utk mereka yg dh berkahwin..

    ReplyDelete
  2. dulu2 zaman kak remaja, bila nampak koyok tertampal kat leher depayang dah kahwin (agaknya), kami gelak2 aja:-))

    ReplyDelete
  3. hehehe... mcm tetau jek i cr petua ni... ahhahahaha

    ReplyDelete
  4. ingat lagi time sekolah, ada cikgu pompuan bujang tu tak taw lovebite tu apa. anak murid lagi advance. haha

    ReplyDelete
  5. hahaha..OK jugak ni utk diamalkan...:D

    ReplyDelete
  6. hehe..bkn main tips dia ye..
    tp sebenarnya tak baik buat perkara ni sbb ia melibatkan darah jadi beku. Masa nak kawen dulu...mak akak dh pesan pasal ni, hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh...sy tatau plak hal darah beku tu...tula kdg2 ckp org tua ni ada btulnye kan...

      Delete
  7. hehe...tatau nak komen apa ena..hehe

    ReplyDelete