Friday, August 24, 2012

Galeri Raya 2012

hai....apa khabar semua..
rasa cam da lama tak jenguk kat cni...
maklumla tengah cuti raya
so..blog aku pun turut cuti skali..hehehe

bila dihitung semula..
semakin jauh kite meninggalkan ramadan
kini da masuk hari ke6 kite beraya
mood beraya masih menguasai
arini aku masih bercuti
kepada yang da start bekerja..selamat bertugas
kepada yang masih bercuti..raya la puas2

mesti korang tak putus2 dapat jemputan kan
makan cna...makan cni...habis diet!
tapi tu la...rugi ooOOOoo kalu tak makan
setahun sekali jer...blasah ckup2...hahahaha
tapi kepada yang da start posa 6 tu..selamat berpuasa

arini aku just nak postkan gambo2 raya
yang sempat diambil....
wpun tak byk...yela da beraya sampai lupo nak amik gambo
ni pun sebab si kakak yang dok tangkap2
nak harap aku...mmg da lupa diri...segalanye lupo...


bergambar di pagi raya
sebelum sesi salam-bersalaman
tema kaler kami tahun ni adalah pink
tu pun sebab kehendak si kakak
so...kite sbgai org tuo nih...turutkan aje la
 
pagi raya aku beraya kat umah mertua dulu
menjadi kebiasaan
setiap pagi raya...selepas solat raya
ada majlis kenduri..kenduri arwah
setelah itu..
baru lah sesi beraya akan bermula
kami sempat berkumpul dan bergambar bersama...
setelah semuanya selesai baru aku balik ke umah orang tua aku...

raya tahun ni...agak special bagi aku
sebab raya kedua aritu...adalah besday abah aku...
dan...pada hari yang sama tu jugak rumah aku diserbu oleh adik-beradik serta orang tua kedua2 belah pihak iaitu pihak aku dan pihak suami...
yang special lagi tuh...
mereka datang pada waktu yang sama...
memang gamat!!!....rumah aku penuh giler!!!..meriah!
pada awalnye...aku cuma tau adik-beradik, mak dan abah aku aje nak datang...kami adik-beradik mmg dah merancang nak suprisekan abah...nak sambut besday abah sekali kat umah aku....
aku pun prepare la masak redang, ketupat, sambal udang dan bihun goreng...
maklumla keluarga aku memang ramai...
lagi ditambah dengan ank2 buah....sekapal ler...
kek abah pun aku da siap2 belikan...

then.. tengah dok tggu adik-beradik aku sampai...tiba2..
kakak ipar aku call...dia brth nak dtg raya umah aku....bukan dia aje...semua adik beradik ipar serta mak mertua aku pun dtg sama
hahhhh!!! ape lagik!!! aku jadik kalut sekejap!!
bukan kalut sbb dorang...tapi kalut sebab takut makanan tak cukup!
sepantas kilat aku capai hp terus call pizza..delivery 4 large pizza...
buat tambah2...takut makanan tak ckup
alhamdulillah...malam tu Allah permudahkan segalanya
sumer pulang dengan wajah berseri2 kerna dek kekenyangan...hahahaha
 
"Kepada Abah: Selamat Hari Jadi...semoga dipanjangkan umo, dilimpahi rejeki, dikurniakan kesihatan yang baik dan diberkati Allah swt...amin"
 
 
 












TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

30 comments:

  1. sy da start kerja hari ni. bosan x ramai opismate yg masuk kerja. heheh masa utk blogwalking. next week mesti da start bz

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuai sgt la tuh....nak wat keje pun malas kan...masih mood raya la katakan

      Delete
  2. wah macam mana ena buat pic jd cm tuh??

    ReplyDelete
  3. Seronoknya masih ada abah... itu petanda Ena masih muda.. :D
    Tema pink ke?. Pesal I tengok baju Ena mcm coklat je.. ke I rabun warna?

    ReplyDelete
    Replies
    1. muda ker?...eee...suka..suka!!
      pink tu...warna tanah baju hitam..tapi bunga² pink...kain kosong...pun warna pink...

      Delete
  4. slmt hari raya ena... meriahnya tgk family ena .. ingin rasanya mngulangi detik2 1 syawal ..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya saly...
      tu la...kalu dapat putar semula...berkali² jugak saya nak putarkan..hahahaha

      Delete
  5. happy birthday to abah juge~ slmt hari raya sis..

    ReplyDelete
  6. wah meriahnya tgk family sis....selamat hari raya maaf zahir n batin

    ReplyDelete
  7. wah meriah...
    slamat ari jadi buat abah u jgk :)

    ReplyDelete
  8. mesti meriah sangat2 ni... walaupun letih tp mesti puas sbb dpt berkumpul ramai2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu masz...puas sgt²....buka slalu dapat berkumpul camni kan...

      Delete
  9. meriahnya pic raya..selamat ari raya, maaf zahir batin..

    p/s: alahan tue xjuga selalu, ikut suka je bila nak kena, kdg2 waktu pagi, kdg2 ptg, kdg2 mlm, kdg2 time subuh tue..kali nie peknen memg lain sikit gelagatnya hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya Mrs.Lurve
      - alahan tu di sebabkan pembawakan budak kot...

      Delete
  10. perkk meriahnya..memang gamat lah kan..hehe

    ReplyDelete
  11. Meriahnya. Selamat hari lahir utk abah ☺☺

    ReplyDelete
  12. Meriahnya. Seronok tengok.
    Selamat hari raya, Ena. :)

    ReplyDelete
  13. selamat hari raya aidilfitri :)

    ReplyDelete