Wednesday, August 29, 2012

NostalgiaKu

amboiiiiii.....
aku tgk...sampai lani...
sumer entry dok citer pasal..raya..raya...raya...dan...raya
yela..masa cuti raya sumer dok perap gambo dulu...
so bila da abis coti...ni la masanye nak citerkan hal raya memasing kan
so far sumer entry raya nampak ceria dan meriah
bergaya dan bergambar sakan lagik!
memasing glemer ngn baju raya....sedondon anak beranak
tak kesah ler kan...yang penting kite sewonokkkk!!!..kite hepi!!
raya setahun sekali...kasi all out!!!..baik punyeee!!

cakap pasal gambo raya ni kan..
aku nak habaq nih!..
semalam dok belek² gambo raya kat umah..
aku berjaya mengumpulkan beberapa keping gambo raya aku
dari tahun 2007 sehingga sekarang
gambo sebelum dari tahun 2007 aku tak jumpa
ntah mana aku simpan pun tatau...atau aku mmg tak amik gambo..da tak ingat da..
jom jeling² kat bawah ni...nostalgia ku...


 amacam?
muda tak aku?..hak! hak! perasan!
ketika ni si adik masih kecil...tak igt da bape bulan (ceh! sumer tak igt ek?)
tahun ni tema warna yang terpilih adalah cream + coklat
lompat terus ke tahun 2009
gambo 2008 aku tak jumpa..ntah kemana peginye aku pun tatau
tahun 2009 ni plak tema warnanye adalah biru..
tapi aku pakai tudung itam masa ni...
baju aku biru + itam
susah nak cari tudung biru masa tuh..last² jumpa yang ni
sambar je la..
sedondon purple...
ni la satu² tahun yang aku tempah baju raya sama anak beranak..kecuali hubby la
selainnye sumer aku beli siap
tuk tahun ni plak..
tema bunga dan daun
anak² menjadi bunganye....ayah dan mama menjadi daunnye..
warna tema kali ni adalah merah + ijau
anak² merah...ayah dan mamanye hijau..
tudung aku pink sebab baju aku ijau+pink
so cam biasa la...tu je tudung yang sempat aku padankan
ni yang terkini
tema warna adalah pink
gambar agak kelam...so pinknye tidak menyerlah sgt
bergambar bersama mak mertua
mesti korang pelik sebab cam ada terlebih jumlah anak kan
hahahaha...tu ank buah sbnrnye..
dia nak jugak ikut si adik bergambar sama
so..layan kan jela..
 
so sekian sahaja koleksi raya aku setakat ini....
bila tengok² balik sorang²...mesti tersenyum²
teringat² semula raya² yang lepas....
saya putar halim!!!!...putar semula masa lampau!!!
hahahahahahaha...
 





TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

27 comments:

  1. kak MAP ... (tunggangan purple dolu2 tu) ada lagi ke kak? skrg pakai apa? teringin nak tengok. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAP da arwah da...innalillah..
      skrg da pakai...errkkk!! tgk la sndri nnti
      tapi still cop mesia jugak..tu je yg termampu!

      Delete
  2. sebenarnya terpikir gak nk wat entry mcm ni..gambar raya sekeluarga dari kecik2 dulu sampai dh kawen beranak pinak ni, haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uik..lagi menarik..
      sy takde simpan gambo² dari kecik sbb tu xleh nak post kan

      Delete
  3. Wahhh.. best jgak ea review gmbar raya ikut tahun..

    ReplyDelete
  4. Wahhh.. best jgak ea review gmbar raya ikut tahun..

    ReplyDelete
  5. seronok kan bila mengimbau zaman lampau... kekadang boleh tersenyum sendiri bila tengok gambar n teringat apa yang jadi di sebalik gamabr tu... heheh best best

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..tu yg senyum² sorang² bila tgk smlm..

      Delete
  6. hehehe.. ada masa gak dok buat review ni. ini ok lah sebab tiap tiap thn ada tema. kami di kekadang je mood tema tu datang. ada jugak yang kaler ikut suka je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. carca marba je warna eh...hehehe..k la janji dapat raya...

      Delete
  7. xbyk sgt perbezaan dari segi bentuk tubuh akak...tetap maintain....baguslah mcmni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke...hehehe...kena sentiasa maintain..penting tuh!

      Delete
  8. suka tgok pic2 sume tu .. meriah ..tetiba,nostalgia raye dulu2 tiba2 datang dlm fikiran..hehehee

    ReplyDelete
  9. biler tgk tuh, musti rs, wahhhh dh bsr anak haku...
    dh anak dara kan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tul tuh!...rasa cam baru je lahir kan dia..cewah!

      Delete
  10. tengok gambar2 lama, menggamit memori indah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la..yg indah akan sentiasa akan dikenanng...kesian pada yg tak indah kan..hahahaha

      Delete
  11. yg 2007 tu macam anak dara lagi... lepas tu dah mula nampak wajah keibuan. muehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke...kalu leh nak sentiasa macam 2007 tu..hehehe

      Delete
  12. wahh..ada koleksi gambar raya..
    filter A tuh kene rajin bersihkan..kalau dah menipis tuh mmg kene tukar..filter A tukar yg dlm tuh jer..botol tetap sama...filter lain je bl beli dgn botol2 skali..

    dah 3tahun mesti dah menipis selalunyer..
    xmahal pon sis filter2 nih..
    mahal lagi kesihatan kite..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok..tq atas nasihat..
      nanti saya tukar kan filter tu..

      Delete
  13. seronok tengok gambar2 lama..mngimbau memori...gambar raya saya dulu2..entah ke mana....

    ReplyDelete