Tuesday, December 18, 2012

Di Hari Kejadian...



apa kahbar kenkawan semua?
harap2 semua sehat2 hendaknya...
aku arini kureng sehat sikit...da mula nak demam, selsema dan sakit tekak
si adik pun da mula demam..dok merengek je nih!
tatau la disebabkan cuaca ataupun disebabkan penat melancong ke Medan
takpe la...pasni nak gi kinik nak amik ubat...takut melarat lak nanti
 
wokeh lah!...n3 arini nak share ngan korang gambar2 kenangan
yang sempat aku ambil semasa bercuti ke Medan tempoh hari..
k la..takmo citer panjang2..kepala pun da mula denyut2..
moh kite layan gambo yang ni dulu k...
 
 gambar atas: perjalanan menuju ke LCCT - Air Asia
bertolak dari rumah jam 7.30 pagi
sarapan dulu di seremban....then singgah kat nilai, park kereta kat umah sedara
then sedara terus hantar kiteorg naik bas ke LCCT...
gambar bawah: saat2 menunggu tuk berlepas ke Medan
tiket penerbangan jam 2.00 petang...
 
gambar atas: di dalam kapal terbang...sempat lagi bergambar tuh!
si adik dok layankan game...supaya leka sebab dok bising2 sakit telinga katanya (telinga sebu)
gambar bawah: kami telah selamat sampai ke lapangan terbang Medan, Indonesia
 
kami dijemput oleh Pak Ucob dan Pak Adek
rombongan aku ni mempunyai 4 keluarga, keluarga aku,
keluarga kakak ipar aku, keluarga anak buah aku dan keluarga adik anak buah aku
jumlah semua 16 0rang...
kami sewa 2 kereta...so kereta putih ni la yang aku naik sekeluarga.. 
 
destinasi pertama.. ke Berrinn Swiss Hotel
 sampai sini pun da hampir maghrib
oh ya...waktu Indonesia lambat satu jam dari waktu Mesia
waktu azan di sana pun awal tau..
jam 630pm da azan maghrib...
530am da masuk waktu subuh...
gambar2 ni... saat2 menunggu untuk check-in
masa ni kan da tak sabar nak masuk otel....sebab nak mandi
rasa da tak selesa dan penat sgt2...
 
selepas mandi..solat...
kiteorang trun semula tuk keluar makan malam...
masing2 da kelaparan...
sementara tunggu kereta sampai kami bergambar sakan tuk kenangan
motor dan kereta antik ni mmg ada di depan otel aku nginap ni
so kami ambil kesempatan tuk bergambar...
 
adehhh...mata da berair nih...panas tak tahan..
ok stop sini dulu k...nak gi kinik dulu
nnti sambung Medan Part 2 yer....jumpa lagi..





TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

20 comments:

  1. Demam sebab penat berjalan ke Ena?
    Semoga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  2. Bestnya...medan!
    Semoga cepat sembuh ye

    ReplyDelete
  3. beshnyer...msti shoppin bnyk nii..
    hehe

    ReplyDelete
  4. Moga cepat sembuh ENa...
    makan ubat cepat2..takut melarat... take care!
    cantik gambar2 kt Medan tu...

    ReplyDelete
  5. Cepat2 sembuh ye… cantik2 pic kat medan tu ena

    ReplyDelete
  6. best ye jenjalan negara orang...meriah nampak..

    ReplyDelete
  7. wow ena...bestnya dah sampai medan sana..
    cantik semua pic2 tu... betul tu ena,tak sihat mgkin baru balik dari bcuti,sbb mgkin letih atau bbeza suasana n cuacakn.. jgn lupa pegi klinik...

    ReplyDelete
  8. best. haruslah kan kena simpan kenangan manis bersama. jeles Ai tau.

    Adei.. tak sihat la pulak. tapi mcm berbaloi la sebab ati puas jenjalan. nanti ambil multi vitamin yer.

    ReplyDelete
  9. jenuh baca entry blogger bercuti...bestnya rasa....take some rest, tak sihat tu kan!

    ReplyDelete
  10. bestnya... saya ni dah lama tak pergi bercuti macam ni..teringin jugak bercuti ni..

    ReplyDelete
  11. barjalan sakan ye..sampai demam2 tu..takpe, janji happy dah belanja duit juta2..hihi..

    ReplyDelete
  12. Bestnya dapat jln2 sana...jgn lupa ole2 dr medan yek..hi hi

    ReplyDelete
  13. Balik bercuti demam pulak ye..bestnya dpt ke medan..mesti byk tmpat best2 kn..

    ReplyDelete
  14. wahh bestnya dikkk
    jalan2 ke medann
    akak x pernah sampai layie ..
    jakarta dah ..
    hurmm lepas nie leh plan ke medan lak ;)

    ReplyDelete