Sunday, September 2, 2012

Kunjungan Wajib

tiga ari coti ni...ada aje jemputan umah terbuka
WAJIB aku terjah!....kena stop dulu posa nam...senin baru sambung balik
tapi arini...jenjalan kejap kat Jaya Jusco (JJ) Bandar Melaka
si kakak dok dongel dgn ayah...nak beli novel baru
dia memang suka membaca...da mcm ketagih kalu tak membaca
bukan novel aje dia baca...sume bentuk buku pun dia baca
buku skola nth da khatam ke tidak dia baca agaknye..
so kami tiba jugak di JJ...kakak, adik dan ayah terus je ke kedai buku Popular
aku cam biasa ler...menyimpang...melakukan aktivti wajib org pompuan
cari baju...cari baju...cari baju...
sempat jugak aku tangkap satu blaus dan skirt..hahahaha (nak gi open house mlm nie)
selesai je bayar...aku gi cari dorang..
si kakak dpt tangkap satu buku...si adik pun dapat satu..kena adil, kalu tak..gamat!
mesti berlaku pergaduhan sebab ketidakpuasan...
"kakak je dapat buku...adik tak dapat buku..nak jugak..nak jugak"
sebelum ayat tu berkumandang dalam kedai popular tu...lebih baik keadilan dilakukan...
memasing senyum je kuar kedai

pastu aku terus je ke kedai kasut
tujuannye nak cari sandal...sandal aku da putus...
pilih punye pilih...tangkap jugak satu...hahahaha...(sabo je laki aku)

sebelum balik..
kami ke sweet chills..
kunjungan wajib kami sekeluarga kalu pergi JJ nih...
sejuk2 kan hati dan sejuk2 kan badan dulu sebelum balik

 
di sini kami nikmati frozen yogurt..
ada bebarapa perisa disediakan....mmg sedap
sebulan kami tak lepak sini...sejak posa aritu
ni 1st time lepak pas raya
 
 ni yang dimakan oleh kakak...da separuh makan....
lupo nak amik gambo sebelum makan...
perisa yang dipilih Respberry dicampur dengan perisa Red Velvet
 
yang ni pulak pilihan adik
perisa Raspberry dicampur dengan Cake Batter
 
beranika topping...ni lah yang menjadikan si adik dan kakak suka mkn kat sini
kat sini bayaran dibuat bergantung pada berat yang ditimbang..
iaitu...amik bape byk yogurt dan topping yg kite nak
 pastu akan ditimbang...baru bayar..
kadar timbang tu aku da tak igt..maklumla slalu hubby yang dok bayar..
 
menikmati sambil bergambar
 
setelah sekian lama tak datang
rupanye da de penambahan menu...
 
aku pun try la oder yang ni...Original Strawberry
 
da siap...jap gi leh makan..amik gambo dulu
tengok tu strawbery kat celah2 lipatan tu...nyamy2..mmg sedappp!!
 
menikmati yogurt sambil belajar menulis ABCDE....Z dalam buku baru
 
siap sudah!...cantik tak tulisan kite??
 
si kakak pula sibuk membaca buku baru dia ni
aku pulak sibuk tangkap gambo..
ayahnye plak...bizi ngan game kat h.pone.....
soooo...chills.!!!
 

TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

29 comments:

  1. meleleh air liur...!

    dah ler bosan kat rumah nie sorg2.. sobsobsob.

    ReplyDelete
  2. seronoknya jalan2 soping sambil makan2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg seronok....lebih² lagi ngn kuarga..dapat release tension!

      Delete
  3. bestnya jejalan kan..hehe.. dah terliur tengok pic2 yogurt ats tuu..hik..hikk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...nanti leh la makan yogurts tu...

      Delete
  4. nyum nyum sedapnya eskrim tu kak ena...

    ReplyDelete
  5. nnti kita gi mkn sesama. hikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. k..set! kompen kalu jumpa nnti kite makan sama k..

      Delete
  6. amboi.. sempat lagi kamu nyopping time org tengah hangat berumah terbuka ni yer.

    akak pun asyik terkejar kejar penuhi undangan umah terbuka. murah rezeki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. da owg pompuan...soping tak kire masa nyer...hahaha
      mesti kekenyangan dok makan pree je kan..

      Delete
  7. wo ho ho ho....
    dh terliur nih... huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  8. Hmm..mmg seronok wat aktiviti sekeluarga ni wlpn aktivitinya berlainan dlm satu2 masa, hehe.

    Akak dh abes baca novel tu..mm..Skang nk cari novel lain pulak, hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg seronok...
      yeke?...saya pun igt nak baca jugak la..pinjam kat kakak

      Delete
  9. Kita tahun ni takde pun org jemput open housee..... sadis... sob sob sob.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa....ciannnnnye dia...meh la dtg umah kite

      Delete
  10. memang menyejukkan sebab tu wajib singgah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tuh...baru boleh balik dengan tenang

      Delete
  11. salam kenal & salam lebaran..nampak sedap jer yogurt tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal dan salam lembaran jugak..
      bukan nampak je sedap....rasa pun sodappp jugak...hehehehe

      Delete
  12. sedap ni kalau dpt makan dgn cuaca skrg panas jerk kan..
    tekak nak mkn benda sejuk jerk..

    ReplyDelete