Thursday, September 20, 2012

Apa aku nak wat nih??

 
"tennnttttttttt" pap! tepat 17:00pm (5:00ptg) aku da swip balik petang tadi
bukan kebiasaan aku begini....buang tebiat ke hape!
ape taknye beb....kat opis petang tadi......

aku canggini
 pastu aku canggini....benggang..!!









 pastu canggini ...menanti!!
canggini plak....menanti sampai bowing!!
last2 jadi gini..ngantukk..!! 
ni lah kisah nye....bila keadaan komputer aku jadik canggini..
screen gelap gulita...
tak bernyawa....
kejadian berlaku pas aku balik solat zohor...lebey kurang kol 3 lebih
aku balik opis nak sambung wat keje
alih2 tengok pc aku diam seribu bahasa!!
tension!!!...aku tengah banyak keje!!...ko leh wat hal!!!
nak kena submit buletin sebelum 10 october
80 muka surat plak tuh!!!!
gambo banyak tak edit lagik!!!!..ribu2 lemonnnnn!!
mana aku tak tension!! mggu lepas cpu aku wat hal!!...technician da repair...da ok
hari ni lakz...monitor aku lak wat hal..!!!
depa ni macam saje nak boikot aku tau!
pakat2 nak rosak sama2...hishhh!!!
ni bukan pertama kali berlaku kat aku tau...da slalu sgt!!!!
sabar ada tahap beb!...dapat cpu baru pun hadapi masalah yang sama
sape nak di salahkan nih? aku ke? company aku ker? product ni ker??
errrgghhhhggggrr!!!!!!!!!!!...arrrhhggghhhhhhrr!!!!
 
ni yang kuar bila aku on semula monitor
"no input signal"
ni yg kuar kat screen....
aku pun dok cabut n cucuk semula wayar2 yg ada kat bawah...still not function
 
last2 kuar menatang ni plak
"monitor going to sleep"
ni yang buat aku nak going home aje!
ikutkan ati yang PANASSSSS ni kan...
nak aje aku baling aje benda ni kat tingkap dari tingkat dua nih
biaq berkecai kat bawah!!!
PUAS ATI AKUUU!!!...
GERAMMM!!!!
 

TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

29 comments:

  1. jom singgah sini :) http://dahlia-amirudin.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html

    ReplyDelete
  2. hehe..sabar Ena..sabarrr..tgk step gambar tu, terlentok2 sy mengamatinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgh sabo la nih...
      sampai lentok2 yer...hehehehe

      Delete
  3. Aritu komputer I pun cenggitu, kena serang trojan... ingatkan la mahal sgt nak repair, rupa2nya cuma RM30.00.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu da kena serang virus just scan aje...tp kalu da teruk sgt mmg kena carik doktor pc tuk rawatan...

      Delete
  4. Sabaq..kan virus la tu... M balas Kunjungan Dan follow sini

    ReplyDelete
  5. sabar2 ;D
    tak cuba tanya stuff2 kt situ mana tau mereka boleh betulkan kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. depa pun kalu problem report kat technician aje...

      Delete
  6. ehe..pernah gak rasa situasi mcm ni, time byk keja lak pc wat hal. sabar jelah :)

    ReplyDelete
  7. pc kalo rosak mmg satu keje pwon xbole bt..mmg hanginnnnn ! fadh dulu dkt 3 hari PC rosak, xtahan, bawak laptop sendiri connect tenet opis..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu da kes berat...sampai 3 ari...pinjam laptop opis je fadh...

      Delete
  8. Monitor going to sleep? huhuhu..memang tension kalo kena gini..maybe virus kot kan ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la..kalu virus dia akan detect dr awal da..ni xde pape signal...alih2 padam jer

      Delete
  9. sabar...sabar... ish dak komputer ni. time owang bizi ni la dia nak wat pangai. nanti suh bos tukar k.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula...aritu bos kata nak tukar komputer yg sesuai tapi lani diam jer...bajet la tuh!

      Delete
  10. Adusss tekanannye kalu jadi gitu..rasa nak sebat-sebat monitor tu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan kata sebat...kasi ancur jer terus! wah ganazzz!!

      Delete
  11. cobaan betol.. hehehe
    sabor je la...

    ReplyDelete
  12. dh nazak beno tu.
    try la mintak pc baru ngan company.
    better dr company kene byr kos repair je... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgh dok2 usha la nih! tapi cam takde harapan jer :(

      Delete
  13. aishhh,..da langsung xbernyawa tuhhh... sabar tau kak ena.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgh dok sabar la nih amina...sabo..sabo..sabooo...hehehe

      Delete
  14. sabo byk2 ya..Ena..biasa la tu time2 tgh byk kerja dia meragam pula..:)

    ReplyDelete
  15. geram2 lucu plak akk ani..lawak la kak..hahaha...dpt bayangkan muke yg comel bile marah..hehe

    ReplyDelete