Tuesday, September 4, 2012

Terjahan kali nie..!!

terjah mana???
terjah sini..
mana???
siniiii...!!
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
tempat pe plak ni ek?
meh ke bawah sikit...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
cakkkkkk!!!....
nampak tu...aku berdiri di depan Cafe Aida Rich
alaaa..saje je nak over intro..hehehe
Alhamdulillah...semalam da masuk ari ke-5 aku posa
pas solat maghrib...aku terjah cafe ni
pernah dtg kat sini masa time posa aritu
tapi malangnye..FULL BOOK
maklumla bulan posa...
sumer meja penuh..takde jeki
kali ni aku datang lagi...
Alhamdulillah..nampak macam kedai ni menunggu kedatangan aku
masih kosong ketika aku datang..mane taknyer..seawal kol 8mlm aku da dtg..hahaha
biaq aku citer sikit...
cafe ni milik member aku
da bukak awal tahun aritu...
dia dok bising nape aku tak sampai² cafe dia nih...
sori la Niza bukan tak datang...datang...tapi tak datang makan jer (mcm la dia baca entry ni)
kali ni aku datang dan makan sekali
nah!! bukti ada disini...
mana??
sini!!!
mana?.!
siniii!!!..trun bawah lagik!
v
v
v
v
v
v
v
v
v
 kami pilih dok kat bahagian luar jer (abaikan model tuh!..hehehe)
sebabnye...mudah tuk hubby merokok
menu pilihan aku..merangkap feberet aku
aku pilih set nasi + masak lemak udang nenas
fuhh!!!..sedap seh!...power!! terasa bunga kantan dia!
set nasi putih ada timun dan sambal ikan bilis
(da start makan baru amik gambo - da lapo sumer tak hengat!)
ni pulak set yang dipilih oleh hubby
nasi putih + sambal udang
serius aku cakap!...memangggggg sedddaaaaappp!! (niza..aku tolong promote nih!)
pedasssss...gilerrrr!!!....sebak² aku makan...sok sek sok sek idung..
tu baru sekor udang aku makan da terasa pedas dia..
kalu yang gemar makan pedas mmg sesuai pilih menu nih
actually sambal ni dimasak ngn petai....tapi hubby mintak dorang jgn masukkan petai
dia tak suka...takut org takmo kongsi toilet ngn dia nanti...hahahahaha
pasta carbonara....
pilihan si kakak...
jugak sedaaapppp...sekali makan rasa nak lagi...(next time yer)
last sekali....tuk si adik
cheese garlic bread....sedappp oOOo!!!..
disebabkan terlalu layannn dok makan...baru teringat nak amik gambo...
ok la dari tinggal pinggan je kan...hahahaha

ni tengah dok pikir²...malam ni nak terjah mana plak tuk buka posa!!!!!
pikir!!!...pikir!!!...pikir!!!!...:P
 
 

TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

40 comments:

  1. cheese garlick bread tu mengiurkan. kita kan suka cheese, tengok cheese je dah terliur

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke..sy suka jugak..tapi tak suka mkn byk..cepat muak la

      Delete
  2. sambal udang????? sedapnyaaa....! meleleh air liur...

    ReplyDelete
  3. cheese garlic bread tue memg nmpk sgt yummy,

    ReplyDelete
  4. yeayyyy da smpaiiii aida rich cafe ! hihi..
    fadh lom dpt terjah menu harian die lg..teringin nk mkn western kt sane..

    ReplyDelete
  5. nampak cam best je!. salam kenal & KA dah follow ye 70

    ReplyDelete
  6. Owh...ada mcm2 menu, ye..menarik. Patut lah fully booked time ramadhan dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...makanan dia sedap sbb tu ramai serbu

      Delete
  7. Pedas2 pun tapi nampak sambal udang tuh maveles sungguh.. :)

    ReplyDelete
  8. nampak menarik..gulai udang+nenas tu terliuq tengok..

    ReplyDelete
  9. udang masak lemak tu nampak mcm sedap jer...
    betul2 menyelerakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pun...licin pinggan bila makan...hahaha

      Delete
  10. tq follow balik ye, ada N3 tentang awak di blog KA yek ! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke?....terharu...nanti saya terjah k...tq

      Delete
  11. cantik deco kedai nie ..
    hurmm menu pun nampak menarik
    janji sedap kan dik ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tul tu...tu yg paling penting sebab kite membayar...mau kena puas ati!

      Delete
  12. Bersih nampak Restoran ni dkt mana ni? menu2 dia pula nampak sedap2 ;D

    harga dia pula mcm mana?
    Teringin nak makan cheese garlic bread tu.. tak pernah lagi cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. kedai ni di Melaka...
      kalu biasa dtg Melaka...cari di taman merdeka...jalan baru
      harga dia berpatutan..standart cafe...nanti try la yer

      Delete
  13. Perghhh...mantop seh lauk pauk dia. Terliur plak nengok udang masak lomak nenas tu. Kat mana nih?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg mannttooppp!!..
      cafe ni di Melaka....

      Delete
  14. Sedap semua menu2 nya tu..terliur tgk..
    dkt mana Aida Rich ni.?

    Alhamdullillah 5 hari dah dpt puasa, Sy baru mula minggu ni so br dpt 2 hari puasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aida Rich ni di Taman Merdeka, Melaka
      tapke..masih ada syawal..kayuh pelan²

      Delete
  15. dekat mana aida rich ni?? macam menarik je ni

    ReplyDelete
  16. ffuuuuuhh.. makanan dia semuanya nampak sedap..

    ReplyDelete
  17. wahh macam masakan kampung..msti sedap kan..ayu nak jugak boleh..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pun..paling tepat masakan melayu...cam mak² kite masak..
      bolee..meh la dtg cni

      Delete
  18. Niza dah berenti keje eh kak? dia duk kedai tu je ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia da berenti dr cni..dapt keje baru..Sebagai Pegawai Seranta
      ni kedai part time..

      Delete
  19. Nampak sedap masak lemak udang nenas dia. Mesti Ena dah raya posa 6 ni. :)

    ReplyDelete