Monday, September 24, 2012

Pemandu rentung kereta rempuh lori di Melaka

"ALOR GAJAH: Seorang pemandu maut sebelum rentung apabila kenderaan dipandunya merempuh lori penyeludup di Kilometer 194.9 Lebuh raya Utara Selatan jam 6 pagi tadi.

Ketika kejadian, mangsa dikenali sebagai Lor Kuan Chuan, 26, memandu Perodua MyVi dari arah selatan. " - petikan dari Berita Harian Online
    

ini adalah antara gambar yang sempat aku ambil pagi tadi...lebey kurang kol 10.30pagi
ni pun atas ajakan kawan...aku pun follow je la...
apa lagi...aku pun menjalankan tugas aku sebagai wartawan yg tidak bertauliah
ambil2 gambo dan interview kenkawan yang ada...
ketika ini MyVi tersebut telah di alihkan
kalu korang tgk gambo ni...mesti tertanya2 ape barang2 yang berlambak kat lori ni kan?
brg2 ni adalah rokok dan arak yg diseludup
ini lah lori yg telah dilanggar oleh MyVi dalam berita kat atas tu...
bahagian belakangnye terbakar dan remuk dek langgaran tu...
menurut kawan aku, pemandu lori ni da cabut lari da...
pemandu MyVi ni pula rentung....
dan menurut kawan aku lagi....lori ni parking di tepi bahu jalan sebab nak tukar tayar
alih2 MyVi ni datang terus langgar dan meletop....
hishhh...takutkan....pape pun korang roger la berita malam ni tuk dpt berita lengkap mybe dalam Berita TV3 kot...sebab tadi aku nampak wartawan TV3 datang dok interview inspektor
 
sekian, Ena's Palace melaporkan untuk malam ini...wah!! gitu!





TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

14 comments:

  1. ada bakat..ada bakat..boleh interview kat harian metro nanti, heee

    ReplyDelete
  2. wow.... ada bakat terpendam ni ena..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huishh...bakat kat dalam blog aje kot...hahaha

      Delete
  3. uish.. bawak barang seludup.. lepas tu menyebabkan kematian orang.. tahniah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula....sebab tu la driver tu da lari awal2...dia tau dia da wat salah

      Delete
  4. amboiii siap pg tmpt kejadian ! awat xajakkk ?? hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. cane nak ajak...nanti kang boss awk jeling sampai juling...ngeh3

      Delete
  5. ada gaya & bakat jadi wartawan penyiaran ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...jgn la camtu..malu i....hehehehe

      Delete
  6. teruk gak..tp awal2 drebar lori tu lari..ena..bole jadi paparazzi lepas ni..wartawan liputan segera nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la sewonok jugak jadi paparazi nih...terjah sana sini

      Delete
  7. sian kan pemandu myvi tu. insurance bayar tak ek? ye la kan dah dia pi langgar lori bawa barang illigel. kalau tak bayar memang rugi sesangat.

    ada bakat ni. kalau camni leh la selalu lepak kat jalan.leh bagitau berita terkini kat kami.ngeee

    ReplyDelete
  8. wah2..ada bakat..siap pergi tempat kejadian tu..

    ngeri je kan

    ReplyDelete