Tuesday, November 27, 2012

Adakah ia kebenaran?

benar tak benar..
jom layan je gambo kat bawah ni....zarrsss...!!!












APA PENDAPAT KORANG???



TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

53 comments:

  1. setuju...beza dlu dan sekarang..byk yg dlu kat atas kite sendiri lalui kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye..mmg pun...tp generasi kite pun da ke arah zaman skrg...btul kan

      Delete
  2. betul...21 tahun kak mengajar, beza budak dulu dan sekarang juga ketara. budak dulu mengikut saja, budak sekarang banyak tanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela kak anim..mmg berbeza kan dulu dan skrg

      Delete
  3. kecanggihan teknologi telah membuat yang kita lalui dulu...tidak terulalng lagi pada zaman anak2 kita sekarang..

    ReplyDelete
  4. sangat setuju. dan semu itu adalah benar.

    ReplyDelete
  5. kenapa kita pulak selesa dengan perubahan ini. pertama mungkin anak anak sekarang kalau bermain di luar mereka terdedah dengan bahaya. keta banyak. org jahat banyak. org curi org pun berlambak.

    then, kerajaan pun sekarang kalau nak lulus projek perumahan kemain lagi. ada juga yg flat langsung tak de padang. bukak pintu je dah parking lot.

    kalau bebudak tersilap sepak bola, dah terkena keta org. Then dodulu mak bapak punya minda. cikgulah yg paling pandai sebab dorang tak sekolah.

    sekarang pulak bila mak bapak terlebih pandai dari cikgu mulalah nak mengajar cikgu pulak. peningkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela..mmg ada kebenarannya
      saya setuju jugak
      org zaman skrg mmg susah ni percaya sgt
      kes ank kena culik pun berluasa skrg..
      haiiii..dunia..dunia..

      Delete
  6. betul gak. hehe tapi yang birthday tu x kot..huhu

    ReplyDelete
  7. Bagaikan satu yg biasa.
    Hakikat bila semakin canggih inilah dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu kakzakie...akan datang nth mcm mana la agaknye kan..

      Delete
  8. Satu hari nanti, manusia akan hilang skill berkomunikasi secara langsung agaknya ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...skill komunikasi secara maya lebih baik berbanding secara lisan..

      Delete
  9. salam kenal...

    lawak lak tgk gambar berkenaan TV tuh...ada betul nyer la...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal jugak...
      hahahha...terkena pada diri ker?

      Delete
  10. hakikatnya teknologi ni melahirkan lagi manusia2 yang malas... :)

    ReplyDelete
  11. tag kamu
    http://lovingwantie.blogspot.com/2012/11/first-giveaway-by-irsya-healthy-house.html

    ReplyDelete
  12. memang kena la gambar2 kat atas tu dgr situasi skrg ni, sumenya berubah 100% sudah.

    p/s : maaf yer jaa cilok pic tutorial manik tanpa kebenaran..hihi.. btw, tengkiu sudi follow jaa. haapy blogging!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq jaa...atas entry tu..promosi manik lagi yer...terharu..terima kasih byk2
      xper nak cilok gambar saya pun takpe..hahahaha

      Delete
  13. benar2 belaka,hehe....:)

    canggih manggih da zaman sekarang ni kan sis:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerana kecanggihan ni la melahirkan generasi yg tidak seaktif generasi dulu

      Delete
  14. sangat betul.. dunia dh berubh :)

    ReplyDelete
  15. setuju..banyak la pesamaan yang ditunjukkan dalam gambar tu...

    ReplyDelete
  16. mmg 1 kebenaran..

    #as salam, time kasih sudi singgah blog sy :)

    ReplyDelete
  17. memang betul pon
    teknologi mempengaruhi ;D

    ReplyDelete
  18. hanan tag beramai ramai ;) http://hananhadila.blogspot.com/2012/12/special-year-end-ga-fy-nad.html

    ReplyDelete
  19. betul la tuh... sedih la kan... zaman bebudak sekarang tak seronok macam kita dulu2... main batu seremban.. manin congkak dll... kesian bebudak sekarang...

    ReplyDelete
  20. memang betul..dunia sekarang memang camtu..tapi tak digalakkan duduk dlm rumah je..kena jugak bergaul dgn jiran dan buat outdoor activity..:-)

    ReplyDelete