Saturday, November 24, 2012

Adam & Hawa



Kenapa di tengah-tengah ini sahaja bunga plastik?
Kenapa sekuntum itu sahaja?
Kenapa kuntuman lain adalah bunga hidup?
Apa maksudnya?
Bukankah lebih elok menghadiahkan bunga-bunga yang segar bagi menyemarakkan perasaan orang yang sedang berkasih sayang?

Aku segera menarik keluar gulungan kertas kecil di dalamnya dengan berhati-hati.
Di kertas itu tercatat sebaris ayat.
Senyumanku melebar.

My love for you dies
when the last petal of these roses falls.


 ---------------------------------------------------------------

Ketika sedang menyikat rambut, aku tersentak apabila telefon bimbitku menyembunyikan irama lagu menandakan satu mesej telah diterima.

Dh sampai M'sia? Mama kirim slm. Am kirim rindu


 ---------------------------------------------------------------

Hawa dicipta dari tulang rusuk Adam
Bukan dari kepalanya untuk dijadikan atasannya
Bukan dari kakinya untuk dijadikan alasannya
Melainkan dari sisinya untuk dijadikan teman hidupnya
Dekat pada lengan untuk dilindunginya
dan dekat pada hati untuk dicintainya...


Hadoiiiiiiii sweeeettttnyeee kata2 kat atas tu kan..
menyusuk hati dan jiwaku...wah! gitu!
ni adalah part2 yang aku suka bila baca novel Adam dan Hawa ni
sweet la....kerkenang2 saat2 bercinta dulu...tapi tak seromantik ni pun..
hahahahaha...marah hubby kan...
pada yang dah baca mesti da tau jalan cerita novel nih
pada yang lom baca...moh baca..bes tau!...
nak sambung melayan perasaan smula...ooohhh..sweeetttttnyeee!!..ooo.#$%^&&**()(&+=@@@#$$$%^^&**((())$#@#$%%^^........



note: thanks Miza kerana sudi pinjamkan novel ni wpun kali yang kedua... :)


TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

30 comments:

  1. Kakak sedang melayari buku ini dan petang ini habislah sebab hari ini kakak kerja half-day balik kerja dah boleh baca.

    Seronok bagai dibuai-buai keindahan perhubungan Ain dan Am walau ada sedkit gejolak rasa di dada Ain selalu melandanya...

    ReplyDelete
  2. seronok kan baca novel kekadang boleh melayan perasaan dan tergendala kerja lain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pun...kalu da ngadap mmg xleh lepas

      Delete
  3. dulu time lum kawin mmg layan novel2 ni
    skang ni mn nak sempat nk bc..penuh aktiviti ngan anak2...smpi kdg2 apa yg lam berita pun x tahu hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..mmg pun..ank kecik² mmg camni..sama la sy dulu..

      Delete
  4. mmg best kan isi masa lapang dgn baca novel2 gini... jejiwa gitu..saly pun dolu2 mmg suka sgt baca novel tp sekarang sejak kawin n pnya anak ,hobi tu seakan dilupakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...da bz kan saly uruskan hal umah..hal diri pun kkdg tak bape nk urus..

      Delete
  5. Dah lama baca dulu, sekarang popular balik. Cuma kat tv tu jer yang tak tengok. Takda HD.

    ReplyDelete
  6. Suami ckLah yg bukan kaki drama dan novel Melayu tu pun dah terpengaruh dgn ckLah. Dia sanggup baca novel ni sampai habis....dan kelihatan tersengih sengih apabila ada babak malu malu kucing atau jual mahal antara Am dan Ain....hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..mmg pun tersipu² la bila tiba part² tu..

      Delete
  7. memang best drama tu. cuma si azie tu nampak mcm kaku je berlakon.

    ReplyDelete
  8. wahhh macam menarik je novel ni... ;)

    ReplyDelete
  9. memang best n sweet je ayat dia....

    ReplyDelete
  10. NOVEL NI MMG BEST..ULANG2 KALI BACA PUN X JEMU..SEKARANG BILA BACA BALIK,TERUS TERBAYANG ERON AJIS..HAHAHA,PENANGAN DRAMA ADAM DAN HAWA LA NI

    ReplyDelete
    Replies
    1. eron pun eron la...minat dia jugak!..ohh hero ku!

      Delete
  11. seronoknya dia melayan perasaan.tumpang hepi nie..nak gak baca klu ada org nak pinjamkan.hikhik

    ReplyDelete
  12. wah.. saya nak pinjam pulak boleh??hehehehe

    ReplyDelete
  13. best kan kak novel tu... i pun melayan perasaan gak huahua

    ReplyDelete
  14. dh de novel nih....tak sbr tgu crite bis trus bli novel...huhu

    ReplyDelete