Monday, November 26, 2012

Cuba Try Test!


ehem!!
malu la nak cakap
tapi cam nak beritahu jugak
sebenarnya kan errr....sebenarnya kan errr...sebenarnya kan eeerrrr...
APAAAAA??? cakap arrrr!!
opocot!!..jangan la jerit..terkezutt aku!
jangan marah haaa....

wokeh!..wokeh!..yang bebenornye nak habaq...
aku baru je sudah cuba try test menghias satu blog
bukan blog kedua aku..no..no...no..!
tapi cuba try test wat kat blog tuk mmber aku
first time buat untuk blog orang tuh!...
mencabar tercabar dan dicabar dibuatnya..
member aku ni baru je menceburi dunia blog ni...
so aku bantu la mana yang patut..

dia request menggunakan warna merah tuk blog dia
manyakk ongggg!! maaaa....
then dia mintak aku buat lebih santik dari blog aku...ada ke patut!!!

oleh itu, di atas permintaannya..
aku dengan seikhlas hati menggadaikan hari minggu aku
dok ngadap lappy siang dan malam...cewah!
so ini la yg termampu aku buatkan...
harap2 dia suka...
ownernya lom tahu lagi...tapi aku da post kat sini..ngeh3..

paparan sepenuhnya...
nak tengok...click SINI 
ini adalah header yang asal sebelum aku ubah

ini pula header baru yg telah aku ubah...


tapikannn...aku rasa hasrat dia da tercapai
sebab...aku rasa blog dia lagi cun dari blog aku!
ni takleh jadik...lawan tokeh!
ada gatai tangan aku ubah blog aku lagik nih!..huhuhu

kepada kenkawan lain yang ku kasihi sekelian..
dan jangan lupa follow blog dia sekali yer...
tolong promote lagi tuh!...
korang mmg sporting...sayang korang!..terima kasih byk2....



TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

58 comments:

  1. Merah sangat tu Mak Ngah!

    Tapi memang sangat cantik. :)

    ReplyDelete
  2. wah berbakat edit blog juga yaa..comel jer...

    ReplyDelete
  3. pandai ena...nnt kite terjah blog da..

    ReplyDelete
  4. Ena krreatif utk membina itu yg teman pun minta buatkan. Cantik dan menawan.

    ReplyDelete
  5. kreatif nya ena.. cantik sungguh. perubahan yg sgt menarik. bila nak hadiahkan jaa header pulak....kikiki...btw, jaa nak ucap tengkiu sbb dah follow jaa. ena followers jaa yg ke-1234! cantik, nombor yg tersusun. pasni tunggu entry jaa review ok. jaa pun dah follow sini. happy blogging! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq jaa...
      wah..cantik nom tu..mmg bertuah
      t sy terjah ke situ k..

      Delete
  6. wahh..cantik you...pandai lah Ena..
    sy ni tak tau lg bila nak tukar..asyik takde masa, memanjang busy..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq..seikit2 je tau la..
      tu la..nak tukar² ni kena ada masa...

      Delete
  7. wah...ada bakat la...

    sis tak nak jadikan side income ke? ramai je blogger yg malas nak godek2 header & template, dorang upah org je...termasuk aku lah tu yg suka upah org...kehkeh...


    p/: salam, tengs drop by my blog n following mine, saya follow sini balik ye....nice blog!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam...
      lom terpkir nak wat side income lagi..
      masih byk nak kena blajar...
      k..nnti sy terjah sana dan follow yer..

      Delete
  8. thank u my lovely sis love u.. tolong makeupkan blog i yang cantik n menawan macam tuan nye si manis ni huahua

    ReplyDelete
    Replies
    1. kam..kam...
      suka la tuh! pasni da de semngat nak berblog ek!

      Delete
  9. nice...truskan lg edit mengedit..hihi..klu hebat leh jd duit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la....leh js side income kan...nanti2 la dulu

      Delete
  10. Errmm.. menarik betoi.. Boleh tak tolong touch-up blog den pulak? nanti den belanjo sate.. Hehe

    ReplyDelete
  11. menarik la ena ;D
    nak terjah jap ;D

    tau takpa cik abg buat sarapan cik adik upload, aci la erkk :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok..terjah la nnti..jgn lupa follow skali tau!

      Delete
  12. cantiklah blog dia...nti nk terjah la

    ReplyDelete
  13. wah terror edit mngedit.. jap nak ke sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. sikit-sikit tu bole la...cari makan...hahaha

      Delete
  14. lepas tutorial manik,kena tutorial edit/design blog pulak...ngeh ngeh..

    ReplyDelete
  15. Salam Ukhwah..
    memang cantek..
    berani lawan tokey ?
    Take Care !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm....tq nisah...tu la..jeles tau!..u tk cr 2..

      Delete
  16. wah.. ossum! merah nye mak ngah.. :>

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...mak ngah da xde color lain r..

      Delete
  17. menarik-menarik..pasni leh slow-slow wat bisnes plak ye

    ReplyDelete
  18. oooooo terer wat blog ni...lawo dow hahahaha

    ReplyDelete
  19. wah pandai jugak edit2 ya.. cantik plak tu :)

    ReplyDelete
  20. lepas ni dah boleh buat bisnes edit blog dah nie.hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...xde la kot...wat tuk kenkwn je bole la

      Delete
  21. wah..dasyat juga dia buat blog ye... lepas ni dah boleh ambil tempahan dah

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum ena...cantik2 semuanya..;)

    ReplyDelete
  23. cantiklah... pas ni leh wat blog liya lak.. hihi

    ReplyDelete
  24. Cantik. Bleylah amik tempahan lpas nih ☺☺

    ReplyDelete
  25. waa..miza ada blog.. aku dah terjah da.! cantik hasil air tangan mu kak ena.. eh kakak pulak..hahaha

    ReplyDelete