Tuesday, February 19, 2013

Bayar Utang dalam Gelap....

muko serius je ek! kalau senyum mesti macam gulakan..hahahaha..perasan!

ni lah aktiviti aku sepanjang lunch tadi
melakukan aktiviti ini dalam gelap
kat opis aku nih bila lunch memang tutup lampu...
ala² romantik gitew!..yg bebenornye nak jimat letrik!
sambil² tu telinga disumbatkan dengan lagu² dari Cik SuriaFM online..memang layannn seh!
sambil² tu jugak mulut aku ni kalau tak mengunyah memang tak sah!..

ni lah yang aku dok kunyah sesambil ber BLOGWALKING tadi
membayar UTANG yang dah lama tertunggak
harap² ada yang tak tertinggal..
kalau masih ada yang tertingal..meh habaq mai no!...
nanti cek langsaikan utang tu no!.(amboi skeping penang lagik!..menjadik tak?)

sebenarnya nak menyampaikan hasrat ati jugak nih...
terlebih dahulu nak ucapkan terima kasih banyak² kepada yang sudi Follow blog aku yang tidak seberapa indah dari segi entry dan rupa paras nya...
tapi aku agak TERKILAN sikit sebab aku tak dapat nak follow korang semula..
bukan kerana aku sombong atau nak menyombong..
sesungguhnya aku ni sebenarnya seorang yang mesra alam dan mesra manusia
cuma aku tak jumpa LINK umah korang tuk buat kunjung balas...
harap² sesapa yang nak aku follow semula silalah tinggalkan link sekali yer
agar aku dapat ketuk umah korang semula yer...

assalamualaikummmmm..haluuuu..dinggg! donggg!..bukak la pintuuu..
sape kat dalam? saya diluarrr...!!!...hahahaha tetiba plak aku!



nota tersepit:
lega rasa bila da langsaikan utang....baru la lena nak tidoq malam...hihihihi..
korang masih ada utang tak??







TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

48 comments:

  1. Orang banyak peminat/pengomen tu..
    Kak ni kadang2 je, so hutang tak tertunggak, huhu..
    P/s takpe, hutang BW tak risau disoal nanti di pdg mahsyar..heee
    Jgn hutang ngan manusia, tersangkut kita nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa..kak...malu lak sy baca nih...mn ada byk peminat kak...cuma sy sgt2 hargai org yg sudi komen di blog sy...dan mnjadi kewajipan pd sy tuk mmbalas kunjungan mereka termasukla kunjungan akak...

      Btul tu kak...hutang dgn manusia lepas di dunia tapi di akhirat menjawab la....moga kite semua besih dr utang piutang nih...

      Delete
  2. Serius nya ☺☺

    Banyak juga hutang. Tgh bayar hutang juga nih.

    ReplyDelete
  3. eh..sekarang pun amalkan lagi time rehat tutup lampu, wah~...betul-betul go green ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itula...nak berjimat katakan...
      Tapi kdg2 tu tido jugak gelap2 tu...seronok gak...hehehe

      Delete
  4. Ingat dlm gelap org tak nampak ke Ena? Kakak nampak jelas Ena punya serious tu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..dorang nmpk kak...kan cahaya komputer tu terang..
      Tula kak..serius membaca la tu konon...hehehe

      Delete
  5. Eh.. lupa nak cakap, anak kakak panggil keropok warna-warni ni keropok bintang tak tahu kenapa dia tak kata keropok bunga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh panggil kopok bintang ke kak...sy pun tak tau kopok tu dipanggil ape...sy sebut bunga2 je kak...tp kopok tu mmg sdap kan kak...

      Delete
  6. serius je..

    sapa pulak yg candid gambarnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe....candid sndri...guna hp je...sblum lampu di pasang smula sempat tangkap gambo dulu...

      Delete
  7. Salam Ena..blh email k.atie tak? azatie_sayang7071@yahoo.com.my utk berurusan :D

    ReplyDelete
  8. Kak Nurul pun lama dah x bayar hutang nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cepat2 bayar kak...nnti da tertunggak penin pala...hehehe

      Delete
  9. terima kasih sudi bertandang ke blog saya,,,,ini datang nak balas kunjungan laa sesi petang lak,,adoi,,saya banyak lagi nak kena balas hutang nih,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih juga kat izan sbb sudi kunjung sini siap ada sesi ptg lg tuh...hehehe

      Xpe...pelan2 byr...sikit sikit abisla nnti...hehehe

      Delete
  10. huhu sama lah akak dikk
    minggu nie memang BWQ berterabur .. dpt jalan2 mlm aje huh
    tu pun dah keletihan
    9mlm dah tidoo huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpe kak...bila da fre nnti baru BW puas2 kak...take ur time...

      Delete
  11. deno baru je mula bw nih.. busy sket ptg tadi^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula...kkdg kite ni bizi tak menentukan...

      Delete
  12. salam sis
    Salam kenal dari tirana aduka.

    ReplyDelete
  13. Tempat kerja Kak Azie dulu pun, lunch time jer mesti tutup lampu semua, konon nak jimat, tapi komputer tak shutdown lak, pada hal komputer lagi kuat makan karan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu kak azie...padahal komputer la yg paling bnyk makan karen kan....tp kak kalu kite off komputer takleh nk berblog plak nanti..hehehehe

      Delete
  14. byk ye hutang bw..macam hutang duit leganya ekk bila dh langsai.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula PK sy rasa mcm bersalah je bila tak balas kunjungan kwn2 nih....

      Delete
  15. salam ena...

    sama macam yan banyak juga hutang....hutang budi dengan orang sebab follow yan....tapi tak tinggal link susah betul kan...nak kata tak tulis dah tulis tapi sama je......kadang2 kesian dia follow kita kita tak follow balik macammana perasaan kita bila kita follow orang tak follow balik memang begang gila...kan...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg pun yan....kesian la pulak bila tak dpat nk follow balik...tp pe bole buat....

      Delete
  16. Kalau dah bizi tu nak buat macam mana kan. Bayo je la utang tu pelan pelan. Hamboi...time lunch kena tutp lampu ye. Pernah gak dulu keje kat opis mcm ni. Mengantuk bila dah suram. Rasa nak tido je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..tula kdg2 tu sy tido jugak...mmg lena je bila gelap2 nih

      Delete
  17. ingat kan bayar hutang apa la tadi..hihi

    ReplyDelete
  18. ingat tadi nak bayar utang mende..hehe..:)

    ReplyDelete
  19. as-salam.utang byk ni kak:D

    dok gigih bw je ni..
    cuti dari 8hb-18hb..mau dekat 300 lebih komen ..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslam ciksu...
      Hamboiiii byknye komen...jenuh nk jwb tuh...
      Wahhh lamanye cuti....gi mana tuh?

      Delete
  20. saya pun sama..dalam bilik guru pakai earphone.
    pastu dgr station era.
    tapi takde tutup lmpu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula...kat sini je nk ngada2 tutup lmpu...huh!

      Delete
  21. seyes saya ingat bayar hutang ujung bulan, rupanya bayar hutang lain...terkene daku

    ReplyDelete
  22. ooo.. utang bW ghupernya. ingatkan bayar hutang keta, umah bil bagai tu guna online hahaha

    ReplyDelete
  23. Adoi lah, camni pun ada ye.. hehehe

    ReplyDelete
  24. salam ena..banyak juga sy hutang..slow bw...nak sekaligus x dapat..maka terpaksa memakan masa nak bw..aduhai..heheh

    ReplyDelete