Sunday, February 24, 2013

Jalan-jalan Cari Hadiah!


setiap tahun dalam bulan Februari
aku mesti kena cari hadiah
bukan untuk sorang
tapi untuk dua orang
kenapa aku kena cari?
sebab bulan ni merupakan
bulan kelahiran si kakak dan my hubby
tarikh lahir kakak 16 Feb dan hubby pula 27 Feb
nasib baik si adik bulah Januari...
kalau tak, nipis duit aku..hahaha..

semalam jalan2 kat Jaya Jusco
cari hadiah depa la
nak tahu apa depa dapat?..meh tgok...

jam tangan B.U.M untuk si kakak
warna ni aku yang pilih...merah + itam + silver
nampak macam eligen gitu!
si kakak lebih suka jam yg sporty..biasala budak2 skola sekarang kan...
 
ni pula...seluar POLO untuk hubby
kenapa dia pilih seluar?...
sebabnya saiz pewotnya semakin membesar dengan sehatnya
makanya angka lilit pinggang pun turut meningkat...
banyak seluar da tak muat..hahaha
 
dalam sibuk2 mencari...si adik pulak cemburu
dia kata kenapa semua orang dapat beli barang
adik tak dapat....mula la sesi air mata dia bermula (melalak la bagai)
hermmm....terpaksala aku belikan jugak something tuk dia
belikan sesuatu yang memang dia suka...
 
tu dia....kasut baru tuk adik...
da tak beli yang bertumit2 lagi...
sebabnya dia kata susah nak turun dari kereta cikgu dia yang tinggi
cikgu dia pesan...jangan pakai kasut tinggi...nanti nak turun kereta jatuh
biasa selepas abis waktu sekolah (sekolah tadika)...cikgu dia akan hantar dia ke taska
so...bila nak trun dari kereta exora cikgu dia
dia kena melompat sedikit....sebab tinggi kan
then cikgu dia takut dia jatuh tu yg dia pesan lain kali pakai kasut rendah
kasut sekolah ada..tapi aku tak suka sangat dia pakai
sebabnya leceh nak sarung bagai..pagi2 kan selalu nak kejar2 masa...
jadi bila da ada kasut ni...da senang dia nak melompat...
 

 

TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

42 comments:

  1. assalamualaikum ena...wah semuanya dpt hadiah yer cantik2...;)

    http://maszull.blogspot.com/2013/02/misi-bloglist-by-cik-zara.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye mama..semua dapat..hehehe

      insyaAllah kalau free sy join k..tq

      Delete
  2. baiselah budak2... nengok semua org dapat.. dia nak jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula..btul tu ayu...kkdg letih nak melayannya!

      Delete
  3. hadiah untuk followers blog cik ena takde ke? :)

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. mmg best, tapi yg kena byr la yg tak best!

      Delete
  5. selmat hari lahir buat kak dan suami puan...
    saya doakan semoga seluruh keluarga berada di dlm limpahan rahmat Allah SWT hendaknya...Aamin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih blog usang...
      insyaAllah..amin..

      Delete
  6. untuk puan punya badan? ada hadiah tak? ^_^

    ReplyDelete
  7. happy birthday utk kakak dan your hubby

    haha cute nya adik tu, maknanya nak tak nak mmg menipislah dompet si emak hahaha (seronok gelakkan org) ekekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq queenie..
      alaaa...jgn la gelak..hehehe

      Delete
  8. happy besday utk kak dan mr hubby :)

    p/s: deno lukis guna Paint Tool SAI je kak... hihi^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq deno...
      oh..tap pernah guna SAI tu la..nnti nak balaja la

      Delete
  9. sedap dengar ayat perut hubby membesar dengan sihatnya, ahaha...nak cari jugaklah nanti, now asyik pakai suar track je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe...membesar bagai johan
      aktif sukan ye...pakai track jer..

      Delete
  10. selamat hari lahir ye kepada yg berkenaan itu ^_^

    ReplyDelete
  11. Puan yang mencari tak beli hadiah untuk diri sendiri kah? Mana tahu... tersinggah kat kedai emas ker.. hehehe

    ReplyDelete
  12. happy besday untuk kakak dan mr hubby......moga dua2 sihat dan murah rezeki panjang umur dan bahagia dunia akhirat....

    ReplyDelete
  13. happy b'day to kakak & your hubby. wah bestnya dorang dapat hadiah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq wantie....dorang la yg bes..kite tidak :(

      Delete
  14. Mestilah si adik nak juga hadiah mcm kakak dan ayahnya juga.
    Kak Nurul Tag Ena ya
    http://nazayiena76.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula...dia jeles lak...
      Tq kak coz tag sy...insyaAllah ada ksempatan sy join ye kak

      Delete
  15. wah seronoknye...semua dapat hadiah kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye riedaffya...dorang sonok la...dpt free kan

      Delete
  16. seronoklah semua dapat sorang satu hehehe

    ReplyDelete
  17. alamak...naper akak takleh nk tgk gambar ni...dia ada tanda warning tu...tanda seruan dlm bentuk tiga segi???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa...lately ni blog sy cam de msalah la kak...xtau nape...

      Delete
  18. wah..... bestnyer dapat adiah.....
    alhamdulilah, rezeki dorang kan...

    ReplyDelete
  19. Bertuahnya mereka :) mesti gembira masing2 dpt hadiah

    ReplyDelete
  20. aah... eB mntk no tipon... he3

    ReplyDelete
  21. Replies
    1. Ye...gantikan jam lama dia yg da rosak...

      Delete