Wednesday, February 20, 2013

Jangan Tipu Sendiri!

tengahari tadi aku pergi ke kedai stationary...
mencari barang2 untuk projek opis aku
tengah khusyuk2 dok cari barang yang diperlukan..
tiba2 aku terpandang satu note di satu sudut

nampak tak note yang tertampal pada dinding di sebalik gam tu
haaahh!! ape?..tak nampak ker?
jap aku zoom kan sikit...cer tegok bawah..
 
haa..ni lah yang aku terbaca
apakah maksud kata2 ini?
ini adalah amaran kepada customer...jgn cuba2 mencuri
nanti dapat pembalasan dari tuhan..
hahahahahahahaha...!!!
memula aku nak tergelak masa baca nih...
tapi cover2 sebab takut tuan empunya kedai perasan
tapi sempat juga aku snap gambar menggunakan hp
haaiiii...macam2 ragam peniaga ni kan...
 
 




TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

43 comments:

  1. payah juga nk tangkap maksud sebenar tuan punya kedai tu. agaknya nak kata "kasihanilah diri kamu kelak. Tuhan akan mengajar you nanti kalau mencuri"..
    selalu kita jumpa "pencuri akan dibawa ke balai polis"..heee...

    ReplyDelete
  2. Cam tak sesuai perkataan "mengajar"..hehe...jangan tipu DIRI sendiri...(^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sbnarnya tokeh ni berbangsa cina...tu ayat dia nmpk pelik je...

      Delete
  3. ada maksud tersendiri tu...yang faham tu faham...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu bunda...pd yg paham tu paham la kan...yg xphm tu cane lak tuh!

      Delete
  4. kelakar lah warning tu..klu saya dah lama LOL kat dlm kedai tu..biar terkejut semua org..hehe..:-)

    ReplyDelete
  5. eh ni kira curi lani..curi curi amek gambar..=]

    ReplyDelete
  6. ada jugak yang macam tu, kalau nak buat pun, buatlah yang cantik2 sikit, ni tak, tulis tangan and taruk situ jer...

    ReplyDelete
  7. haha.. bagus juga tu..klu ada org2 yg nak mencuri kot2 berubah hati lepas tgk note tu... lawak pun ia....:)

    ReplyDelete
  8. bagus juga pada yang nak mencuri....pasti tak jadi he heee....

    ReplyDelete
  9. ada jugak yang tak takut langsung, malah tak endah langsung amaran2 macam tu...itu lagi tak paham kan.

    ReplyDelete
  10. Mcmm2 yg dia orang buat nak bagi pengajaran pada yg pnjng tangan....kalau faham ok jugak....

    ReplyDelete
  11. kalau kita mesti tulis " Allah Nampak". hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...itulah yg biasa diguna oleh org Islam kan

      Delete
  12. Replies
    1. hehehe...kreatif la jugak

      nak nom pone sy ker?

      Delete
  13. hahaha... tapi kira ok lah dia pesan camtu, kira dia nasihat kat orang2 yg ada potensi nak mencuri tu, kot2 ada lah yang tak jadi buat jahat kan.. :)

    ReplyDelete
  14. b pernah ada org mencuri sbelum ni .tu yg dia letak tu ;)peringatan tu.myg

    ReplyDelete
  15. haha msti tuan kedai tu bukan melayu..cara tulis je dh tau..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pandai PK...mmg kedai bukan melayu...kedai cina

      Delete
  16. ayat dia tunggang langgang sikit...kalau yg x paham jenuh nak bg paham..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...betul tu intan..kena hayati tuh!..hahaha

      Delete