Sunday, January 20, 2013

Bencinya nak buat!!!!

sesungguhnye aku tiada niat lain selain hanya nak berkongsi rasa hati...betul..takde niat lain..tiada tujuan nak menunjuk-nunjuk pun..harap jangan salah paham yer...

apa yang korang PALING BENCI nak buat bila ujung minggu?
pada aku.....paling aku benci adalah nak GOSOK BAJU!
ni la buktinya...


satu bakul yang menggunung...
penuh dengan baju kerja aku aje...bukan ini aje..ada lagi..

tu dia...menggunung sebakul lagi..ntah bila nak gosok tuh!
ni la padahnya kalu keje dok nak beli baju ajer..
beli..beli..punye beli..tak sedar da menggunung!
nak gosok da malasss...adoiiiyaaiii..
sampai hubby kata dia nak bukak pasar malam..
nak jual baju2 aku nih!...ada ke patut?..sampai hati u!

ni pulak stok yang telah digosok..leh la bertahan untuk 3 atau 4 minggu lagi
pakai la dulu yang ini...huhuhuhu
aku suka gantung2 aje baju keje aku camni....
sebabnya mudah nak tengok dan mudah nak cari
tapi masalahnya tiap2 pagi mesti aku jadik pening
ape yang aku peningkan??...nak pilih baju yang mana satu nak pakai gi keje arini?
mesti aku menung lama depan baju2 nih...dok pilih n belek2 mana satu nak pakai
sampai da tatau nak pakai yang mana satu...
pastu pening nak padankan ngan tudung yg mana satu...
adoiiiyaaiii...da banyak sampai takleh nak pilih...
bila tak banyak baju..rasa macam takde pilihan pulak...
ni la gamaknye orang pompuan yang TAMAK berbaju macam aku!
korang ada masalah mcm ni tak..?







TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

34 comments:

  1. SAMALAH ngan SA...memang x suka bab lipat baju...gosok baju atau basuh baju...paling suka kumpul baju...hehehehehe...

    ReplyDelete
  2. Salam..itu rutin biasa seorang isteri kna sterika baju,lipat baju,jemur baju pada hjung minggu..samo lah kite hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam...ye mmg gitu la rutin sbgai is3 di hujung mggu..

      Delete
  3. hehe. same la. kumpul baju sgt suke, tp bile part gosok baju ni, hampeh je. huhuhu

    ReplyDelete
  4. mak ai byk gile bju..rajin beno hahah mesti terpkse kan?

    ReplyDelete
  5. eh2 same ngan akak , cuma akak x gsk banyak2 macam nie dikk ... migrain nanti ekeke

    akak suke gsk bila nak pakai , pilih2 dan gosok dah ! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takut xsnpt nk gosok pagi2 ..terkejar2

      Delete
  6. mesti kena gosok tu..klu tak x pakai la baju tu..knp sampai banyak camtu..senang je nak bagi kurang ambik 2 3 helai baju yg nak pakai je pergi gosok..yg sebakul lebih tu pergi sembunyi dlm bilik..baru x sakit kepale tengok..hehe..pas tu esok nak pakai baru gosok yg lain pulak..:-)

    ReplyDelete
  7. dulu masa kak berumur 30an, macam tulah. bila dah masuk angka 4 di depan, dah banyak dengar dan tahu macam2, lagi2 bab hukum "membazir".sedikit demi sedikit kak buang sikap tu. la payah nak beli baju baru, apa yg ada tu dipakai..kalau beli pun yg tak payah gosok, huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yela kak...membazir jdnye kan...sy skrg pun da kurangkn beli...bila ada majlis2 kwen je br cr baru kak...

      Delete
  8. huhu kak,, kite punye masalah yg sama..
    membeli rajin.. bile part nak menggosok duhai.. mengeliat panjang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula...xgosok plak tak pakai bj tu ..sayang la plak!

      Delete
  9. akak saya pon x suka!!! wahahahaha
    tp bnyakknya baju kurung akak ngeeee

    ReplyDelete
  10. banyaknya baju kak..kalo saya pengsan cenggini....gosok utk seminggu jerr...

    ReplyDelete
  11. banyakk nya baju...hehehe..
    sy sllu nya klu iron utk pakai seminggu jer..tak larat den nak iron byk2..hubby plak suka iron baju sndiri..( dia kata sy irin tak kemas)..hehe:)

    ReplyDelete
  12. Akak iron utk seminggu jer...ngam2 5 pasang..kalau terlebih iron maunya pening nak pilih.......

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum ena....wah banyaknya baju...mmg bab nak iron baju ni mmg malas...:)

    ReplyDelete
  14. banyaknya baju akak tp saya pun sama memang tak suka ion baju..

    ReplyDelete
  15. Haha, ohh samalah kita ye. Basuh baju ok g, sebab mesin basuhkan, bab seterusnya yang malas

    ReplyDelete
  16. yui iron smggu sekali..utk stok smgu trus ..hihi.

    ReplyDelete
  17. Kak...saya pon tak suka gosok baju. Tiap2 pagi suami saya yg tolong gosokkan baju saya...hehehe...

    ReplyDelete
  18. sy plg tak suke lipat baju n susun dlm lemari..
    huhu.. becinta tol lah!!

    sy pun rion baju seminggu terus,
    skali ngan baju skolah anak.. ahahahah

    ReplyDelete
  19. bagusnyer. nik pun jenis malas nak iron..dah la baju keje hubby susah nak gosok.huhu

    ReplyDelete
  20. gosok baju dan lipat kain akak paling tak suka.

    ReplyDelete
  21. samala kak...memg mls nak lipat baju...pakai hanger aje kalo nak sangkut baju...huhuhu

    ReplyDelete
  22. sama la. memang tak suka urus kain baju. Saya pulak esok nak pakai mlm tu baru nak iron. kalau nak iron berlambak sekaligus mcm tu memang tak boleh. sebab si kecik suka kacau.

    then baju hubby pulak uniform. mana boleh simpan mcm tu. sebab ada 3 je, kena la rotate. hehehe

    ReplyDelete
  23. qah terbaiklah....iron baju banyak2...mana tahu kalau xda elektrik kan3x

    ReplyDelete
  24. oh..no..no..
    ciksu paling tak suka gosok baju tau.

    sunggh byk tak terkira tu..sampai menggunung. sib baik ada lagi.

    setiap kali gosok baju berapa lama akak peruntukan masa ye?

    ReplyDelete