Sunday, January 6, 2013

Karok ke?

ape korang buat bila lunch yang panjang?
kalu orang pompuan ni..lain takde
mesti dok soping atau window soping...
betul kan kan kan..begitu la aku jugak
tapi kali ni...aku menghabiskan masa aku
dengan berkarok....

cewah...yoyo ooo jer tuh!
 
tengah asik tarik la tu konon..!
 
sebenarnya aku selalu jugak gi karok nih
pergi sebab selalu temankan member
member aku ni mmg teror karok..memang seluttt arr...!!
aku memang respek..suspek dan segala bagai kat dia..
kalu aku yang karok memang lintang pukang jadiknyer!
sore ke laut, ke hutan, ke gunung, ke sawah, ke awan bagai
hancuss weii...tapi belasah je la..bukan org tau sape yg nyayi pun kan
lagipun release tension gak bila karok nih
ilang segala serabut kat kapla nih!
 
cute tak member aku nih...feeling nampak!..
 
sebenarnya..aku pegang pada kata2 tutor aku masa blajar dulu
kena "always reward your self"
so bila da penat2 keje...bila sesuatu keje tu settle
tak salah reward diri kite sendri kan..
dengan itu kite akan hargai kerja2 serta diri kite sendri
bila kite da menghagainya kita akan menjadi sentiasa positif dan hepi sentiasa...
tak gitu kawan2...
ini lah yang aku sentiasa amalkan sejak belajar dulu
biar kecik pun takpe reward tu...janji kite rasa hepi...
dulu masa belajar...lepas dpt result setiap sem je...wpun resultnya tak seperti yang diharapkan..
aku tetap reward diri aku...aku akan makan ape yang aku nak..
aku akan beli ape yang aku suka...agar selepas itu..aku akan jadi lebih semangat..
begitu la jugak kat tempat keje nih..
bila satu projek selesai...nak lepaskan segala penat aku gi la enjoy2 kan diri camni..
karok ke...soping ke...makan sedap2 ke...gitu la...tapi jangan la tiap hari camtu...agak2 la...
ok lah...jom layan lagu ni....my feberet song..aritu ada karok lagu ni jugak
reward your self too k...enjoy it!..
 
 

 
 
  
 






TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

15 comments:

  1. SEronoknya berkarok..
    Setuju...sekali-sekala me'reward' diri sendirik macam tu, tapi jangan terlebih membazir sudah...masa muda kena mula menabung tau Ena.

    ReplyDelete
  2. akak pun mmg suka nyanyi..kecik2 dh berani gi masuk bertanding ngan orang2 besar guna kugiran, hehe..
    Bila dh ada set karaoke ni...suka karaoke jgk, nk lepas tensen..tp kat umah aje lah sebab dh segan nk nyanyi kat khalayak ramai.
    Ni pun dh lama tak karok sbb amp kat umah dh rosak...kena beli baruuu...hehe..

    ReplyDelete
  3. as-salam ..
    layan..
    selalu teman suami je..ciksu kureng minat ;)

    ReplyDelete
  4. best gak, leh release tension :)

    ReplyDelete
  5. minat karok yea...sis tak minat sgt
    tapi hubby suka la. katanya nak release tension :)

    ReplyDelete
  6. Kak sika reward diri dengan p massage ke, sauna ke...hihi..nak menyanyi dah tua la..

    ReplyDelete
  7. Tahniah ena coz mereward kan diri sendiri..memang best kan..boleh relkease tention ni...Love the karok as well but dah quite sometimes tak merewardkan diri..rindu chorus..he..he

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum ena...wah meriahnya selamat berkarok yer...:)

    ReplyDelete
  9. Amboi asyiknya berkarok..nak join bleh..hi hi

    ReplyDelete
  10. Dan ke karaoke ena? Ehehe./..kak intan x sempat nak karok bagai..x sempat..hehe

    ReplyDelete
  11. akak!! karok tak ajak!!! kemain dak deng tu ye. hehehe..

    ReplyDelete
  12. Amboi...feeling nya nyanyi ☺☺

    ReplyDelete
  13. wow suka gak kalau p karok.tp dengar org nayanyi je la..suara sy kelaut gak..haha

    ReplyDelete