Wednesday, January 9, 2013

Naik Kereta Kuda Gundaling

naik kereta kuda lebih baik jalan kaki..ewahhh!!
tiba² ternyanyi lagu ni plak..
nila lirik yang selalu dinyanyikan budak opis aku..
suka ati dia je blasah lirik sendri..

tapi kali ni aku bukan nak citer pasal dia pun
aku nak citer pasal aku naik kete kuda
pengalaman pertama la ni...hehehehe
ok..kesinambungan dari Petik Sendiri buah limau di Berastagi
lepas perut kembung dengan buah limau...
aku dan segerombolan terus menuju ke Bukit Gundaling
tempat yang sejuk dan nyaman...
setiba dia atas bukit tersebut....turun je dari kete..
da semerbak bau aroma hasil buangan kuda2..
memang takleh tahan...dengan yang angin sepoi2 bahasa
serta kesejukan dan kelembapan yang ada, lagi menyesakkan pernafasanku..
kembang kempis idung dok menahan bau...huhuhuhu
tapi tak kisah la kan...da adat la..mana ada binatang di situ ada najis
nak tak nak ku tahan kan je jebattttt!!

memang banyak kereta kuda kat sini
kite pilih je mana nak naik
kami sewa 4 kereta kuda...
mana yang berani naik je naik...termasuk la aku..hihihi
jom la layan gambo jer..


amik gambo ni dulu sebelum naik


haa..da naik pun....aku. hubby dan adik..muka mcm cuak jer ek!

si kakak bersama kakak sepupu dia..

ni ape kisah plak?
haa...kuda ni ada malas sikit..
pemandu dia ni terpaksa turun dan berlari bersama kuda ni
baru la kuda ni lari laju...kalu tak dia berjalan je...
letih la tu kot!

si kakak sempat bergambar dengan kuda...amboii mesra je ngn kuda tu!

aku pun nak bergambar sama...tapi..tengok la jarak aku ngn kuda
takuttt...masa dok sebelah tu rasa macam kuda tu nak sepak aku jer..hahahaha
dasar penakut!!!

pemandangan sekeliling..
aku tak ingat nama gunung berapi ni..tapi..
menurut adik yang menunggang kete kuda yang aku sewa tu..
gunung berapi ni pernah meletop tahun 2010..
patut la kat sini tanahnya subur2 belaka...

ni aku tangkap semasa perjalanan turun dari Bukit Gundaling...
pastu aku pulang semula ke Medan..check-in semalam kat otel di Medan
esoknya jam 9.30pagi dah bersiap ke airport dan pulang semula ke Malaysia..
selamat tinggal Medan...

abis daaaa...sekian sahaja cerita percutian aku..
harap korang tak boring baca yer...tapi kalu boring jugak aku minta maaf byk2
ok...da..sambung wat keje...jumpa lagi...

TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

20 comments:

  1. naik kereta kuda bolehlah Ena. Kakak pun tak takut tapi kalau naik kuda cuba ada berani tak Ena? hihi... memang kena ketawakan adik agaknya.

    Syoklah kakak tengok si kakak bergambar siap pegang-pegang kuda lagi.

    ReplyDelete
  2. best nyer naik kete kuda. nik tak pernah lagi naik :)

    ReplyDelete
  3. Bestnya naik keta kuda,kat Melaka kereta lembu adakan...

    ReplyDelete
  4. Pernah juga merasa naik keta kuda. Tapi masa jaman sekolah rendah dulu ☺☺

    ReplyDelete
  5. santai juga kan naik kereta kuda ni..hehehe

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum ena...wah best n seronoknya die..:)

    ReplyDelete
  7. JELES TAWW SBB BUI X PERNAH NAIK KUDA LAGI..HUHU

    ReplyDelete
  8. menarik !..
    aak pun x pernah naik ;)

    ReplyDelete
  9. Bestkan dpt cuti luar Negara...okje entah bila dapat merasa...
    Apa ole ole yg diborong...

    ReplyDelete
  10. best nya.. sy tak pernah naik kuda lg.. tapi naik beca pernah dulu2 masa kecik...hehe:)

    ReplyDelete
  11. Seronok tu melancong jauh tempat orang. Bila lah kiteorang ni nak merasa sedut angin tempat lain tapi x nak lah kat area kuda tu. Hehe.

    ReplyDelete
  12. Memang best naek kete kuda nih.. Pernah gak naek mse g Kuala terengganu... tak puas naek...

    ReplyDelete
  13. salam perkenalan ena..

    kty pernah naik kereta kuda sekali je
    masa g bukit tinggi indonesia bulan 6 thn lepas..

    ReplyDelete
  14. bau semerbak buangan kuda ye...hihihi..kuda pon smpi penat dh agknya... :)

    ReplyDelete