Tuesday, January 8, 2013

Segmen : Saya Blogger Negeri .......

segmen anjuran fizgraphics

"ulau melingkau atas pagau"
hawau kau!
lahanat kau!
lahabau kau!
idup lagi kau!
tak mampus lagi kau?
kau ape kabau?

haaaa...cer teka orang mana cakap camtu?
pandai korang....gini la gayanye bila orang Melaka da bercakap
nampak kasarkan..tapi orang Melaka ni hatinye sangat sangat dan sangat la baik tau
mulut aje bising tapi ati TETAP ada taman syurga..
tak caya? tak caya cer tanye aku...hahahaha..

apa yang menarik di Melaka?
sungguhpun Melaka negeri yang sangat kecik tetapi...
ia menjadi tempat kajian kepada penggemar2 sejarah...
kat sini banyak tempat² peninggalan sejarah terutama pada zaman penjajahan potugis dahulu
pic ciluk dari google

biasa kite lihat kapal di dalam laut aje kan...haa..kat Melaka ni je kite boleh lihat kapal akan berada di atas daratan dan tak akan belayar sampai bila²...sila la ke Muzium Kapal..hehehehe
pic ciluk dari google

kat mana korang nak cari rumah tradisi seluruh Malaysia berada di satu tempat??
haaa..di Melaka la..jom gi Taman Mini Malaysia
kat sini kite boleh melawat rumah Johor, rumah Negeri Sembilan, rumah Kelantan, Terrengganu dan sebagainya...bukan itu aje tau, rumah Singapore, rumah Thailand pun ada jugak..
menarik tak? menarik kan...dah tertarik la tuh!...hehehehe
tu baru sebahagian aje tau!...
pic ciluk dari google

bila waktu malam, di Bandar Melaka akan dihiasi dengan lampu²
cuba jalan² di sekeliling Bandar Melaka..mesti korang sangat teruja
terutama di I on Melaka..selepas itu sudi² la menyusuri Sungai Melaka dengan bot yang telah disediakan...sambil² naik bot tu dapat cuci² mata dengan menikmati indahan Kampung Morten yang indah dengan lampu² di seluruh kampung tersebut..
pic ciluk dari google

bila da penat rayau²...mesti nak kena tambah banyak tenaga baru kan
haaa...jemput la menjamu Ikan Bakar Melaka yang lazat lagi enak
kalau rasa² masih tak kenyang lagi...meh la pekena Masak Asam Melaka pulak
sekali makan memang nak lagi..!
pic ciluk dari google

sebelum pulang jangan lupa beli buah tangan untuk sedara mara..
apa yang paling sepcial...tentu la belacan Melaka..huhuhuhu..
kepada yang tak makan belacan cari la barang lain yer...hehehehe
pic ciluk dari google

"Melaka menjanjikan pengalaman yang indah seumur hidup anda..wah gitu!" (siap ada tag line tagik!)

dengan ini di UMUMKAN...aku merupakan blogger dari Melaka Bandaraya Bersejarah!



 
nota tersepit:
1. tq Cheida_Mymee  coz sudi tag akak..                 
2. aku tak cakap mcm ayat² kat atas tu yer..aku baikkk..sopan santun..huhuhu
3. klik pada banner kalu nak join segmen ni..aku tag kat semua yang sudi...








TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

41 comments:

  1. Wahhhaahaa.... seronok juga segmen ini Ena. Selamat bersegmen.

    ReplyDelete
  2. owh kak ena org melaka rupanya..
    bunyi kasar je hahaha pnang pon kasaq gak bunyi

    ReplyDelete
  3. follow sini balik...hai orghang Melaka

    http://asmarpunyablog.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. melaka mmg best, hehe..
    akak kalo ada duit byk..banyakkk...nk jer buat sebijik umah kat tanah pusaka adik-beradik arwah mak akak tu (bahagian mak akak ler). Senang kalo nk balik sana...sekurang2nya ada tempat penginapan..takyah nk sewa2 tempat lain dh, hehe..

    ReplyDelete
  5. ena bagus laa sebab sambil bersegmen sambil mempromote negeri sendiri..hehe

    ReplyDelete
  6. Ena, wah bersegmen ya..dulu pegi Melaka, terkejut mula2 sebab ingat orang Melaka ni garang dalam percakapan..upernya cakap je gitu..ati baik..hehe..

    ReplyDelete
  7. payah jugak, kak lahir di selangor, dibesarkan di johot(family semua kat sana) dan now merantau di kedah, cuma kabo mana negeri nk kak highlightkan? cer cite..cer cite..

    ReplyDelete
  8. ooo...orang melaka rupanya...cek plak org kedah..

    ulaq ayaq melingkaq atas pagaq...hehehe

    ReplyDelete
  9. OO orang melakau ye..
    sekampung lah kite ye..
    hehe tp bkn nisah, hubby nisah org melakau, Jasin jer.. hehe

    ReplyDelete
  10. dah follow sini..
    dari segmen sama..
    http://gadistehoaislimau.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  11. Ooo..ena orang melaka ya..selamat bersegmen ena sambil mempromote negeri bersejarah ni..kita suka makan asam pedas kat melaka..yummy

    ReplyDelete
  12. Blogger Melaka dtang ~~ melaka kt mne ? fiza kt tmbk pya :) btw , BW kt blog fiza jom ! http://akuedyedankoe.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  13. Macam2 jenis segmen ada ye. :) Hi salam kenal. Selalu tengok Ena di bhgn komen blog lelain, so datang baca blog Ena.

    ReplyDelete
  14. salam

    saya dh follow sini

    saye org terengganu

    dari segmen yang same

    dtg lar jenguk and follow

    http://misszerocinta.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    btw , nice blog :]

    ReplyDelete
  15. mai singgah sini :)
    dtg dr segmen yg sama .
    http://cikukika.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  16. terbang dari Terengganu. meh la makan keropok. hehe. follow sini.
    http://adikbintang.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  17. dari melaka rupanya. sis suka melaka. best kat sana nk jln2

    ReplyDelete
  18. singgah sini , done follow awak :D

    http://smileandsmile123bye.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    have a nice day :) salam perkenalan .

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang tak sebeberapa ini.

    http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

    ReplyDelete
  20. BUI PERNAH KE MELAKA..MELAWAT ADIK BUI D KEM SUNGAI UDANG..SEMPAT JUGAKLAH RONDA2 SEKITAR MELAKA,MMG BEST..SEMPAT JUGAK NAIK BECA YG PENUH BUNGA2 TU..HIHI

    ReplyDelete
  21. yong jauh berbasikal dri perok ke tmpt mike
    ate meh le g tempt yong

    http://mimbarhatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  22. salam kunjugan dari segmen yang sama.. saya blogger dari perak.. :)

    kalau sudi singgah sini jap ye.. :)
    http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  23. haa..su pon kena tag.tak ada idea lagi ni;D

    Pak sedara n family ada di sg udang dan pangkalan balak :D

    melaka memang best:D

    ReplyDelete
  24. Jambatan sesak naik feri,
    Sampai jeti tunggu giliran;
    Jenguk sini di siang hari,
    Sambil hulur salam kenalan.

    Berterbangan dari segmen yang sama, singgah di teratak ini & sudah FOLLOW sini`;-)

    http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  25. opocot mak kau! hehe... deno dari tganu folow sini! yeah! :)

    http://dayangdeno.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  26. Singgah sini dari segmen yang sama,

    Dah follow awak dah (Siti Hawa Binte Achen),

    Jom follow saya jugak.

    ReplyDelete
  27. jaa datang dari segmen yang sama...heeee...

    http://www.jaakechik.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-kelantan.html

    ReplyDelete
  28. kunjungan balas dari orang perak...
    sempat pergi melaka baru sekali, next time nak pergi lagi bawa anak-anak berjalan.... Melaka memang banyak tempat menarik....

    ReplyDelete
  29. kunjungan balas dari orang perak.... Melaka memang best dan banyak tempat menarik... baru sempat sekali jer ke Melaka, next time nak pergi lagi....

    ReplyDelete
  30. hai!jom join GA gempak ni!

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2013/01/pre-birthday-giveaway.html

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2012/12/kawaii-giveaway-by-mimie-isha.html

    ReplyDelete
  31. Salam Blogger....salam 2013...singgah dr segmen sama....

    Salam dr Blogger Kelantan!!!

    http://eediaziz.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  32. Salam Blogger....salam 2013...singgah dr segmen sama....

    Salam dr Blogger Kelantan!!!

    http://eediaziz.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  33. Singgah dari segmen y sama ^^
    dri Kelantan ^^ btw done follow awk!
    Jemput singgah sini gak yer ;)

    http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  34. salam pekenalan.... datang follow dari segmen yang sama.... mai la follow saya... ramai kan blogger melaka... hehe...

    http://eqataurusgurl91.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-melaka.html

    ReplyDelete
  35. Dari Negeri Sembilan singgah Melaka , Harap Melaka sudi singgah Negeri Sembilan .

    Peace Yoo !

    http://nurhidayah-azami.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  36. hai assalamualaikum
    yeen dari segmen yang sama
    jom terjah ke nogori plk ~ hik2
    http://treasurelicious.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  37. dari segmen yang sama . dah follow awak . harap follow blog saya kalau sudi :)

    http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  38. Done follow sni,jom follow ecah pula,tQ

    ReplyDelete