Monday, January 21, 2013

Ibu Yang Gila Merah Jambu...

Bercakap tentang warna, setiap kite mesti mempunyai minat warna yang berbeza²....ada yang minat pada warna merah, biru, kuning, hijau, purple...dan sebagainya. Ada tu yg terlalu gilerkan sesuatu warna tu kalau boleh nak disalutkan segala bagai di sekelilingnya termasuklah satu badan nak diwarnakan warna kegemarannya.

Kerana dek ketaksuban terhadap warna PINK, seorang wanita telah mengubah keseluruhan rumahnya serta barang² keperluannya dengan warna kegemarannya itu...tetapi yang paling menarik lagi dia sanggup mengubah warna pink kepada warna biru setelah dia mempunyai anak lelaki. Jom baca kat bawah nih....
--------------------------------------------------------------------------
Setiap orang mempunyai warna kegemaran, tetapi seorang wanita telah menjadi sangat ketagih kepada warna merah jambu sehingga cat keseluruhan rumahnya dengan warna itu. Tetapi selepas melahirkan seorang anak lelaki, dia memutuskan untuk menghias semula keseluruhan rumahnya dengan warna biru untuk membuatkan dia merasa lebih selesa di rumah.

Wanda Matthews, 25, begitu ketagih kepada warna merah jambu dan warna itu adalah segala-galanya dalam hidupnya dari pengering rambut sehingga sarung tangan juga dengan warna yang sama. Tetapi apabila dia hamil dan bakal menimang anak lelaki dia memutuskan adalah tidak adil untuk anak itu membesar dengan persekitaran merah jambu itu. Dinding rumah telah bertukar kepada berbunga-bitu langit, juga permaidani dan sofa, semuanya serba biru.
...macam mana la kalau anak dia 5 orang..mesti tema color bertukar² lima kali kan...besar btul modal tuh!..tak sanggup aku..

Di dapur, segala yang bewarna merah jambu juga kini telah dialihkan dan diganti dengan yang berwarna biru. Namun, baginya, jika dia melahirkan anak perempuan dimasa akan datang, kemungkinan besar beberapa kawasan dalam rumah akan bertukar warna semula.
...bertuah la anak dia...setiap musim umah berubah2 warna....mesti rumah dia sentiasa ceria....

--------------------------------------------------------------------

nota tersepit: warna kegemaran aku adalah biru laut...warna kegemaran korang plak warna ape?



TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

34 comments:

  1. nak wat camni kene byk duit la...heee

    ReplyDelete
  2. Tu dia aih.. semua nak ber pink dan biru.. mangkuk tandas pun pink jugak ke?

    biru biru semua tu nampak mcm smurf la pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...silap2 toilet dia pun sedondon warna pink

      Delete
  3. lecturer kak dulu minat pink..sampai ke sapu tangan dan "tut" dia warna pink (dia katalah, kalau bohong...bohonglah dia) hee..

    ReplyDelete
  4. saya minat jugak warna pink tapi taklah semua barang harus warna pink ^_^ hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula...xsmesti smua nk warna yg sama je kan

      Delete
  5. cheery suka purple..tp cheery xdelah giler sangat..hahaha

    ReplyDelete
  6. aduyai...mcm2 minah salleh ni kan...trkdg xlogik dek akal kita....
    p/s: akak minat warna kuning tau...rumah pn warna kuning....hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg la..dorang suka buat benda yg pelik2...
      kuning warna diraja...

      Delete
  7. emm terlalu taksub sgt dengan sesuatu warna smp sanggup buat macam ni.macam2 la..klu minat tu oklah..taksub sgt tak bagus kot.org putih biaq kt depa la..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula..biaq la kat depa...p lantakla kan

      Delete
  8. wah.. ini dah sangat obses kepada warna huhu.. saye suka hijau apple, biru langit..

    ReplyDelete
  9. Kak azie dari dulu memang kaler PURPLE. Tapi sebenarnya kita tak boleh hanya terlalu obses dengan satu warna sahaja. Apalagi anak kecil, mereka harus didedahkan dengan pelbagai warna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye kak ..kn kenalkn pd mereka semua warna kan kak

      Delete
  10. suka warna hijua tp x smpi mcm nilah...pergh sakit mata juga kalau semua warna pink

    ReplyDelete
  11. SY SUKA PINK JUGA...HEHEHEHE ;)

    ReplyDelete
  12. fuyyo..daripada pink terus ke biru.. jauh betul dia punya beza..hehehe

    ReplyDelete
  13. dasyat laa...
    akak ni walaupun suka ngan satu2 warna tapi takde ler taksub mcm tu sbb tak adil pulak utk si suami, kan..hehe

    ReplyDelete
  14. saya suka warna pink jugak..warna pink ni lembut..tapi x lah se fanatik dia tu sampai semua warna pink..betul jugak tu klu anak dia ramai mesti tiap kali lahir rumah dia bertukar warna..mengalahkan musim bertukar2..hehe...untung nya klu jadi anak dia..:-)

    ReplyDelete
  15. say apeminat biru :D

    syok tgk minah salleh ni bergaya sakan ye nak bersih ghumah pon..

    ReplyDelete

  16. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

    ReplyDelete