Tuesday, January 1, 2013

Lets Count....

Malam Ambang Tahun Baru 2013
di Dataran Pahlawan, Bandar Hilir Melaka


malam tadi aku terjah ke sini..
kuar awal dari umah...sebab nak elakkan jam..
dinner dulu kat Mahkota Parade (MP)..
kemudian terus ke Dataran Pahlawan (DP)..

21:07 (9:07) malam - masa tercatat ketika aku sampai kat DP
ketika ini padang masih renggang..orang tak ramai lagi
aku isi borang lucky draw
then masukkan dalam kotak ajaib...
door gift plak dapat kalender tahun 2013

masa menunjukkan da 21:24 (9:24) malam
still masih awal..
jalan ke ketengah padang...cari port nak duduk

tiba2 jumpa kerusi di bahagian hadapan...
kami tau ni memang tuk para jemputan
tapi nak test market kami buat selamba then duduk jugak
tak sampai 15 minit duduk
sorang brader polis datang....beritahu
"encik ni hanya untuk jemputan...sila duduk di belakang"
hahaha..sia2 je kena halau malam2..
da tau takleh duduk nak duduk jugak ek!
kami pindah ke tengah padang....
duduk atas rumput padang je k...no kerusi2 k...
kerusi tuk pembesar negara..
rakyat jelata atas rumput je okeh!

jam da 22:05 (10:05) malam
still menunggu dengan tabah
sambil dengarkan persembahan yang ntah apa2
kalu de artis terkenal tu bes la jugak kan..
ni setakat juara sana sini peringkat Melaka...
mmm..bole la..layankan aje la...
ketika ini cabutan bertuah untuk 30 orang pertama di buat...
mmm..takde jeki...nama tak naik ler

masa terus berlalu...23:04 (11:04) malam
masih dok layan persembahan
pelbagai bahasa dipersembahkan..1 mesia la katakan..
sebenarnya tak dengar sangat sebab menyibukkan diri main game..huhuhu
masa ni...orang da semakin ramai
sekali toleh belakang da penuh
 lagi sekali cabutan bertuah untuk 30 orang kali kedua disebut...
masih takde jeki....nama still tak naik...huhuhuhu

da 23:30 (11:30) malam...lagi setengah jam...
"mama..bila bunga api nak kuar?"
"ayah..bila bunga api nak kuar?"
ni la soalan berulang2 dari si adik
adoiiiyyaiii..penat tau nak jawab!

lagi 15 minit...
masih menunggu penuh debaran..
ketika ini Datuk Seri Mohd Ali bin Muhd Rustam,Ketua Menteri Melaka sedang beri ucapan ringkas

lagi 10 minit...lagu2 patriotik dinyanyikan dan menunggu masa untuk countdown
yang diketuai oleh Y.Bhg. Datuk Seri...

saat2 countdown bermula...lets countttt

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

tu dia...bunga api pun muncul..
kebabommmmm!!..pang! pung! pang!..tum..tam..tummmm!!!
memang meriah...and happening...gamattttt giler!!!

akhir sekali, 40 orang terakhir untuk cabutan bertuah disebut...
tenyata takde rejeki aku...jeki orang lain aje..hehehehe
kepada yang bertuah malam tadi..tahniah di atas hadiah malam tahun baru...
kesempatan ini aku nak ucapkan:

Selamat Menyambut Tahun Baru
Kepada Kawan-kawan Semua
Semoga Tahun 2013 ini Membawa Sinar Baru dan Sinar Bahagia Buat Semua..

Lembaran Waktu Telah Mencapai Titik Akhir..
Susah, Senang, Pahit dan Getir...
Semua Telah Kita Hadapi....

Kini...
Tiba Saatnya Kita Membuka Lembaran Baru...
Mengisi Hari Depan Dengan Lebih...
Positif, Bersemangat, Berbahagia dan Berjaya...


nota terselit: psttt!...pstt!...azam tahun lepas ape citer? tercapai atau kena foward ke tahun baru?...huhuhuhu











TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN ANDA...SUDI-SUDILAH KOMEN DI BAWAH YE...

29 comments:

  1. Salam Tahun Baru..
    seronoknya dapat countdown
    huhu nisah countdown atas katil jeee di buai mimpi (^_~)

    ReplyDelete
  2. selmat tahun baru 2013..seronok org pi countdown kan...mesti meriah le

    ReplyDelete
  3. wahh... walau pun orang melaka tapi tak pernah pun calebrat kat sane hhuhuu

    ReplyDelete
  4. bestnya glepak kat dataran yer

    saya dok umh je

    jemput baca sini

    http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/perhatian-kepada-ibubapa-atau-sesiapa.html

    ReplyDelete
  5. Selamat tahun baru dik....semoga terus ceria hadapi hari2 mendatang...

    ReplyDelete
  6. Selamat thn baru ena...wah meriah dgn bunga api...akak smbut thn baru dgn mimpi yg indah atas katil jeerr....hehehe....

    ReplyDelete
  7. Selamat tahun baru..meriah juga sambutan tahun barunya ekk..tahun bari ni seronok tgok bunga api jer!

    ReplyDelete
  8. Selamat thn baru..meriahnya dataran pahlawan..

    ReplyDelete
  9. Happy new year! Kte g putrajaya...tp pukul 11 dah balik sbb anak meragam...hihi

    ReplyDelete
  10. Salam thn baru. Kita tak de la nak countdown bagai. Menapak kaki kat pesta penang sampai jam 3 pagi. Hahaha....

    ReplyDelete
  11. selamat tahun baru..salam kenal..

    ReplyDelete
  12. selamat tahun baru. best gak pi sambutan tahun baru yea
    nik ke putrajaya, tgk bunga api dari jauh jea
    malas nak bersesak dgn org ramai :)

    ReplyDelete
  13. hahahahaha..boleh pulak nak test market..hehehehe.

    selamat tahun baru..bestnya.saya sambut depan pc je..sob3..

    ReplyDelete
  14. Happy New Year Ena..
    moga thn baru membawa seribu kebahagiaan buat kita semua..
    meriah nya sambutan thn baru kt sana...cantik bunga api! :)

    ReplyDelete
  15. kene forward lol......tak tercapai lagi lah.....hehehhe~

    ReplyDelete
  16. cantik gmbr bnga api..sharp...ayut punye xleh sharp..hahaha..awal ye dtg..bgus2x...ayut mlas dtg awal... :)

    ReplyDelete
  17. heiiii kite pown ade kt sane smlm..yg terjerit2 tgok bunga api tu akk ea..hahahaha..

    ReplyDelete
  18. meriahnya..
    slmt tahun baru ena...
    moga 2013 ni lebih bmakna buat ena sekeluarga..:)

    ReplyDelete
  19. Selamat tahun Baru Ena...Semoga Succes selalu k...

    ReplyDelete
  20. sakannya sambut tahun baru.. slamat tahun baru...

    ReplyDelete
  21. selamat tahun baru ena... rajinnya dia nak bersesak2... huhuhu melaka ni tak ubah cam kl je... hari cuti pasti jammed...

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum ena..seronoknya sambut tahun baru di Melaka yer...:)

    ReplyDelete